До здорового глузду я ніколи не буваю в опозиції!

03 квітня 2012, 14:14
Власник сторінки
громадський діяч, журналіст
0
494
До здорового глузду я ніколи не буваю в опозиції!

Депутат-опозиціонер у Черкаській міській раді про депутатську діяльність, Великий піст та плани на майбутнє

Володимир Мамалига: «До здорового глузду я ніколи не буваю в опозиції!»

Депутат-опозиціонер у Черкаській міській раді про депутатську діяльність, Великий піст та плани на майбутнє

Володимир Володимирович Мамалига у політиці людина не нова. Перший його прихід на політичне поприще відбувся ще у 1988 році, коли він став активістом товариства «Екологія». І з того часу Володимир Володимирович активно приймав участь у громадському та політичному житті міста.  У березні 1990 року він став чи не наймолодшим депутатом Черкаської міської ради.  А у жовтні 2010 року Володимир Мамалига знову став депутатом міської ради, зайняв активну опозицію і зосередився виключно на актуальних питаннях  міста – дорогах, благоустрої, соціальних правах громадян та добробуту.

-         За вашої ініціативи усе більше активізується розгляд питання про безкоштовний проїзд в громадському транспорті дітей з багатодітних сімей. Чи вже вдалося отримати позитивний результат?

-         Запитання виникло давно, оскільки сам багатодітній батько – маю п’ятьох дітей, тому знаю скільки коштів щоденно витрачається з сімейного гаманця на поїздки у школу та гуртки. До того ж, в силу об’єктивних обставин я і сам зараз користуюся громадським транспортом, так що знаю питання, так би мовити, не на папері. Тривалий час надсилав багато звернень і у профільні підрозділи міськвиконкому, і у прокуратуру,і у профільні міністерства. Нарешті домігся того, що мене почули і питання пільгового проїзду для дітей з багатодітних сімей було винесено на розгляд. У проектах договорів, які зараз мають бути підписані із перевізниками після конкурсу, який відбувся 20 березня 2012 року, такі пільги для цієї категорії дітей передбачені.  Думаю, що команда міського голови у останній момент не змінить цю норму. Взагалі: захист прав дітей, захист прав інших соціально-незахищених верств населення  - це теми, які з’являються в Черкасах і не лише в Черкасах, як правило, лише під час виборів. А громаді не вистачає активістів, які б ініціювали подібні питання. Та й важко добиватися правди, докрикуючись до депутатів крізь турнікети та тоновані вікна «Лексусів». Депутати повинні самі інколи проїхатися, як і я, у обшарпаному тролейбусі, поближче до своїх виборців. Тоді і місто Черкаси в їх очах виглядатиме більш реалістичним.

-         Ще над якими актуальними питаннями працюєте Ви, як депутат?

-         Мене дуже турбує стан наших доріг. Взагалі, сьогодні питання черкаських доріг турбує вже усіх черкащан, незалежно від політичних вподобань, віку і соціального статусу. На жаль, сесія міської ради так і не спромоглася створити тимчасову контрольну комісію по ремонту та будівництву доріг. Очевидно, величина коліс в машинах народних обранців дозволяє не помічати півметрових вибоїн. Але на моє здивування,  коли я отримав документи у відповідь на депутатські звернення, то на всі дороги, які робилися впродовж 2010-2011 року, у договорах передбачена  гарантія на п’ятирічний термін. У багатьох виникає питання: чому мене це цікавить? Мені що, більше усіх треба? Просто я вважаю, і переконаний, що мене підтримають усі розумні черкащани, що потрібно примусити тих, хто займався ремонтом та будівництвом доріг, за власний кошт зробити нам тротуари і дороги. Для цього потрібна лише спільна воля депутатів і відповідне спонукання правоохоронців. Думаю, це ми спроможні їм забезпечити.

 

-         Ви завжди знаходитесь в опозиції до діючої влади? Дії влади справді йдуть всупереч Вашим переконанням?

-         До здорового глузду я ніколи не буваю в опозиції! Це інколи дії провладної більшості йдуть всупереч здоровому глузду, надаючи перевагу міфічній «політичній» доцільності. Я щиро переконаний, що змінити ситуацію і у місті, і в державі силами теперішньої опозиції, яка їздить в машинах по 100 тисяч доларів з трьома рядами охорони – неможливо. Більш того, заклики такої опозиції до спільної боротьби викликають у громадян зворотну реакцію та роздратування. Тай, врешті-решт, не можна працювати у структурах влади чи керувати комунальними підприємствами, а по вихідним закликати обдурений народ на барикади.. Переконаний, що скоро настане час несистемної опозиції, яка примусить владу з нею рахуватися і без партійних брендів та портретів вождів з депутатськими значками на дерев’яних полицях..

         Стосовно себе, то статус просто опозиційного в класичному варіанті мені ніколи не підходив. Депутатські фракції і групи – це просто механізм прикриття власної незрілості за думкою стада. Якщо тебе вже обрала громада депутатом – будь добрим, працюй як депутат. Системно, постійно і у повному обсязі. Громада обирала нас захищати її інтереси та відстоювати її права у Черкаській міській раді, а не представляти там інтереси партій і політичних проектів, які змінюють один одного з блискавичною швидкістю. Політичні амбіції вождів наверху роблять недієздатною і неорганізованою опозицію  у Черкаській міській раді. Систематично, професійно і на користь громаді там діють лише одиниці з депутатського корпусу. Я вже просто «промовчу стоячи» про опозицію у Черкаській обласній раді. До речі, у Черкаській міській раді я є рекордсменом у 2011 році по кількості депутатських звернень, які я пишу виконуючи волю черкащан. А деякі депутати як від більшості, так і від опозиції так і не знають, як це робиться. Соромно. Стосовно ж діяльності у раді, то я вивчаю кожне питання, що виноситься на сесію, і самостійно визначаюсь як мені за нього голосувати. Часто мою думку підтримує постійна комісія з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності, етики, регламенту, інформації, законності та правопорядку, де я є секретарем. І закиди деяких чиновників міськвиконкому щодо тенденційності комісії у питаннях погодження рішень, які ухвалив черкаський міськвиконком -  голослівні і надумані. Ми у комісії свої рішення аргументуємо нормами закону, а не мріями і фантазіями, як це часто буває у рішеннях більшості. І ніхто не зможе вказати мені діяти всупереч закону. В мене є один керівник – це Всевишній, який підказує як мені діяти в тому чи іншому випадку.

 

-         То Ви віруюча людина?

-         Так, я вірую у єдиного Бога і  сповідую християнські цінності. Зараз Великий піст і я намагаюся дотримуватися усіх його правил. Моя дружина також мене активно підтримує, а діти з повагою до цього ставляться. Вони активно займаються танцями, а це величезні фізичні навантаження. Я вважаю, що дітей не треба змушувати, вони мають усвідомлено приймати рішення. Піст – це духовне очищення, а не дієта. Я взагалі переконаний, що жити по-Божому потрібно завжди, постійно. Я противник перетворення віри у піар, як то багато хто міг бачити на Водохреща. Вдень полізли в ополонку під кінокамери, а увечері напилися горілки. Бог має бути у серці, а не на рекламному буклеті. От тоді Бог і допоможе, і навчить, і вбереже від спокус.

-         Чим займаєтесь у вільний час?

-         Вільного часу не дуже багато. Незважаючи на те, що і телеканал, і газета «Антена», де я раніше працював, зараз припинили своє функціонування, дуже багато часу займає депутатська та громадська діяльність. Та й діти танцюють навіть у вихідні. Але коли трапляється нагода, я дуже багато часу, особливо останні роки, відпочиваю разом з родиною - спільні ігри, прогулянки. Разом постійно відвідуємо концерти у філармонії, стали затятими театралами. А влітку не пропустили жодного концерту  «Співочих вечорів». Я знаю свої пріоритети, і вони пов’язані насамперед з родинними цінностями, як би пафосно це не звучало. РОДИНА, ГРОМАДА, НАЦІЯ – ось ті пріоритети, які забезпечать чистоту на наших вулицях і порядок у нашій державі.

-         Які плани на майбутнє?

-         Плани на майбутнє дуже тісно пов’язані з моєю родиною. Є деякі ідеї по організації власної справи, є ідеї достатньо обґрунтовані по громадській роботі, є також ідеї моєї родини, моїх дітей, які ми обов’язково реалізуємо. Щодо моєї політичної діяльності, то у нашій країні давати прогнози потроху стає поганим смаком. Поживемо – побачимо. Одне скажу напевно: дуже хочу, щоб життя покращилося настільки, що відпала б потреба виводити людей на вулиці на захист своїх прав. А так – «спокій нам лише сниться». Я ще маю достатньо сил, маю здорові амбіції і гарну підтримку серед черкащан, які надають мені підтримку  при будь-яких обставинах. Я виправдаю їх довіру. То ж, якщо буде важко – зустрінемося у сесійному залі або на «барикадах», а буде добре – разом будемо радіти життю. Адже ми ЧЕРКАЩАНИ, і ми того варті!

 

 

Громадська приймальня:

вул. Б. Вишневецького, 36, каб. 312

щопонеділка з 12.00 до 13.00 год. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.