Активісток FEMEN знову побили. Рух "Анти-FEMEN" в дії?

18 серпня 2013, 16:49
Власник сторінки
журналіст
0
270

Про заснування такого руху нещодавно оголосила помічниця народного депутата Олега Ляшка, "радикалівка" Вікторія Шилова.

Про заснування такого руху нещодавно оголосила помічниця народного депутата Олега Ляшка, "радикалівка" Вікторія Шилова.

Гнівна заява про рішучу протидію FEMEN з'явилася після того, як у день святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, в "найкращих" енкаведистських традиціях були нетйтралізовані активістки жіночого руху та фотокор газети New York Times, російський фрілансер Дмитро Костюков, що супроводжував дівчат, які планували організувати протестну акцію на офіційних заходах за участю президента РФ Путіна та російського патріарха Гундяєва.

Більше того, світлини з флешки, вилученої мєнтами у фотожурналіста під час затримання, на яких був заснятий процес підготовки до акції, зокрема написання транспарантів та розфарбовування гасел на дівочих тілах, загадковим чином опинилися саме в Шилової, яка і виклала їх в Інтернет.

Viktoria  Shilova

«Но что бы ни говорили про наших милиционеров, многие из них все-таки люди порядочные и любящие свою страну. Оболонский райотдел Киева, зная экстремистские настроения этих «продажных девочек» и понимая, что с их психикой они способны на все, что угодно, сумел раскрыть планы и ужасный по своему цинизму замысел покушения на православную святыню. Таким образом, несостоявшиеся псевдо-монашки попали в кутузку раньше, чем успели снять на площади свои трусы», - аплодувада Шилова "право"охоронцям.

«Я, депутат (дніпропетровської облради - прим. О.М.) Виктория Шилова, и моя общественная организация «Социальный Рух», которая насчитывает 2500 человек, официально заявляем о начале противодействия всеми законными методами хмельницкой группе Femen, поскольку считаем, что они перешагнули черту терпения людей в Украине. Они посягнули на наши устои, наши традиции, нашу веру, государственность, нравственность...», - грозила "радикалівка".

І от у суботу, близько 21:00,  в Одесі на Ганну Гуцол, Олександру Шевченко і консультанта руху Віктора Святського напали невідомі. Ось результат жорстокого побиття:


Лідер Femen Ганна Гуцол. Фото прес-служби руху

Так виглядає лідерка FEMEN Ганна Гуцол. Це вже другий напад на неї  за останній час. Кілька тижнів тому на очах у відвідувачів однієї з київських кав'ярень чоловік, який підійшов до столику, за яким сиділа Ганна, вдарив її в обличчя.

Консультант Femen Віктор Святський. Фото прес-служби руху

А це консультант FEMEN Віктор Святський. Це теж не перший напад на нього за короткий термін.

У FEMEN вважають, що напади на них, які вже набули системного характеру, скоюють представники українських спецслужб не без настанов і контролю з боку ФСБ. Навряд чи можна запідозрити причетність до спецслужб «радикалівки» Шилової, але факт лишається фактом - вилучені у фотокора-фрілансера під час згаданого нападу на FEMEN у Києві, в підсумку загадковим чином опинилися саме в неї.

У своїй відозві Шилова обіцяла боротися з FEMEN «законними методами». Але які для неї "законні"? Адже спецоперацію з превентивного  затримання активісток із застосуванням грубої фізичної сили й доправлення їх до райвідділку аби, не приведи Господи, не зіпсувати настрою московським посланцям "руского міра", Шилова, як ми могли переконатися вище, теж вважає цілком законною й правильною.

І ще одна характерна деталь: оголосивши про "хрестовий похід" проти "хмельницької групи", Шилова ніяк не реагує на регулярні побиття активісток. Не висловлює співчуття навіть як жінка постраждалим жінкам. А може думає, що ті заслужили і так їм і треба?

Та й сам Ляшко якось підозріло про все це відмовчується. Мимоволі виникають сумніви: а чи так вже безневинно виглядає Шилова та РПЛ на тлі організованого бандитського, в дусі НКВД-КГБ, полювання на FEMEN? Принаймні, риторика "радикалівки" ще та:

"На мой взгляд, Верховной Раде стоит существенно задуматься над законопроектом об ограничении разрешения финансирования различными фондами, как государственными, так и негосударственными, иностранных держав всевозможных проектов и движений под громкими названиями «за демократию, свободу и права человека». Ведь на самом деле все это оказывается прямым вмешательством во внутренние дела нашей страны и фактически покушением на нашу государственность.

На примере так называемой «арабской весны» можно понять, как действуют разведки сверхдержав для получения нужного результата... Главной целью «хозяев» этих девушек является внесение элементов хаоса, бардака и безобразия в нашу страну".

Наведені цитати звучать майже як вирок. Без суду й слідства.

Читай також:

«Радикалівка» Ляшка вирішила боротися проти FEMEN після того, як дізналася, що активістки хотіли послати "на х*й" Путіна і Гундяєва



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.