Рекетири з «Дніпрогазу» тероризують споживачів

13 серпня 2013, 16:58
Власник сторінки
журналіст
0
307

У Дніпропетровську «газовики» здирають з абонентів кошти за неспожитий газ, змушуючи платити суми вдвічі більше від реальних.

Дев’ятиповерхівка по вулиці Героїв Сталінграда, 138 побудована у 1973 році з системою централізованого гарячого водопостачання (ЦГВ) від відомчої котельні, що в сусідньому будинку. В жовтні 1997 року «Дніпрогаз» в односторонньому порядку розірвав договір на постачання газу в котельню через заборгованість ЖЕКу, яка виникла від так званої курсової різниці. У мешканців на руках зберігається відповідний документ.

З тих пір «Дніпрогаз» як ініціатор, а ЖЕК, умивши руки, спокійно, хоча й протизаконно залишають мешканців без гарячої води.

У 1999 році газовики згадали, що на людській  біді ще й можна заробити. Та неабияк. Знову таки незаконно, «заднім» числом – з жовтня 1997 р. -  поставили людей на борговий «лічильник». Тому що 06.08.98 за № 822 земляк Пустовойтенко на посаді прем’єр-міністра підписав Постанову про пункт 5 до Постанови619 від 06.08.96, яким на час перерви в ЦГВ норма споживання газу на підігрів води на газовій плиті збільшується майже вдвічі: з 9,8 куб метрів на людину в місяц до 18,3.

Хто ж після цього буде відновлювати ЦГВ? Вигідно всім: і ЖЕКам, і місцевій владі, а головне – «Дніпрогразу», який став загрібати гроші лопатою фактично ні за що, просто так.

Кожен з жителів дев’ятиповерхівки повівся на свій розсуд. Хто платив, в хто – ні. Принципово. Вважаючи накинуте «газове ярмо» і незаконним, і несправедливим.

З роками ситуація дедалі загострювалася. Каструльний варіант ЦГВ затягувався. Попри прийняття Закону України «Про житлово-комунальні послуги»,  який статтею 16 від першого до останнього, сьомого пункту роз’яснює як оформлюється ПЕРЕРВА в безперебійних жилкомпослугах і що обмеження в обсягах чи переліку послуг не може перевищувати ОДИН РІК, «перерва» на Героїв Сталінграда, 138 триває вже 16 (!) років.

Апелювання до ЖЕКу, міськради, «Дніпрогазу» мали нульову реакцію. Не виконане досі і рішення Бабушкінського районного у місті суду від 04.12.2006 про забезпечення мешканців послугами ЖКГ в повному обсязі і належної якості. Найдужче «Дніпрогаз» ненавидить квартиру, яка здобула вищеназване судове рішення, хоча в позові самі газовики не фігурували.

Тепер газовий монополіст вимагає доплати, бо квартира продовжує справно оплачувати норму 9,8 куб метрів, переконливо доводячи, що з 52 літрів. підігріти 74  неможливо. 52 л – це добові витрати холодної води на людину, які фіксує встановлений в помешканні лічильник. 74 л – обсяг холодної води, додатковий до ще радянської норми 195 літрів на людину щодобово, обчислений міськрадою і зафіксований в її рішенні № 3884 від 20.12.04.

Іншими словами, люди в цьому помешканні згідно з показником встановленого лічильника води, на добу споживають від 52 до 56 літрів на одну особу. Це стабільний показник, який фіксується протягом семи років. А «Дніпрогаз» хоче здерти з них за 74 літри, доданих до 195 при нормальному функціонуванні ЦГВ.

Тобто, «Дніпрогаз» хоче здерти за Невитрачений обсяг газу на щоденний підігрів семи (!!!) відер води на кожного проживаючого в квартирі. Якщо виходити з цих норм, то немає коли жити, спати, працювати, бо весь цей час потрібно днювати і ночувати біля плити, гріючи ці відра. Це фізично й очевидно  нереально. То як же можна змиритися з такими грабіжницькими рахунками, якщо ти – не дебіл, не раб, не лох і не з категорії мовчазного бидла, а людина при здоровому глузді, у добрій пам’яті та з відчуттям власної гідності й самоповаги.  

«Дніпрогаз» серйозно погрожує  припинити газопостачання квартири. Одну призначену для відключення дату люди протрималися, не впускаючи на поріг представників «Дніпрогазу». Що буде далі – невідомо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.