Янукович і тортури

11 квітня 2013, 12:00
Власник сторінки
0
298

Закриті конфіденційні бесіди «з пристрастями» міліціонерів є давно звичним явищем. І це свідчить про те, що незаконне насильство стало частиною міліцейської субкультури.

65% міліціонерів  можуть вдаватися до тортур задля швидшого розкриття злочину. А ще 40% визнавали катування припустимим видом покарання. Це останні дослідження Асоціації українських моніторів дотримання прав людини. 

Про насилля в міліції мовчать, а свавілля та жорстокість міліціонерів заперечують. Щоправда правоохоронці порушують закон тільки тоді, коли їм дозволяють це робити. Саме пасивність прокуратури та байдужість судової системи встановила ту межу міліцейської жорстокості, яку українське суспільство має у теперішній час.

Та й ухвалення КПК не вирішило проблем з насиллям в міліції. Випадків застосування сили правоохоронцями все більше. Янукович і команда намагаються побудувати авторитарний режим і роблять ставку саме на репресивний апарат – систему, яка залякуватиме суспільство. Саме до цієї системи входять судові органи, прокуратура та МВС. Влада бореться не тільки з опозицією, а з власним народом.

Зрозуміло, що поки не буде громадського контролю над цими репресивними органами, про їхню відповідальність перед українцями можна забути.

УДАР наполягає на «перезавантаженні» теперішньої судової та правоохоронної систем. Адже вони мають виконувати ті ж функції, що й у будь-якій демократичній та правовій державі — захищати та гарантувати права звичайних громадян, а не наближених до влади можновладців, боротися проти злочинності, а не проти опонентів влади.

Прокуратуру треба реформувати, а за діяльністю міліції має бути громадський контроль. В Україні потрібно створити суд присяжних, як це передбачено в програмі партії УДАР.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Янукович,опозиція,Президент Украины,УДАР Віталія Кличка,уряд,міліція,Ткачук,прем'єр-міністр,Міністерство внутрішніх справ України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.