Луценка та ніжинського мера хабарника судитимуть разом

08 лютого 2013, 17:57
Власник сторінки
Журналіст
0
260
Луценка та ніжинського мера хабарника судитимуть разом

Екс-міністра МВС Юрія Луценка та ніжинського мера-хабарника Михайла Приходька судитимуть разом

Апеляційний суд Чернігівської області продовжить розгляд апеляції захисту колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценко на рішення Менського районного суду про відмову звільнити екс-міністра від відбування тюремного ув'язнення за станом здоров'я 18 лютого.

 Під час засідання, що відбулося 8 лютого у Чернігові, Суд задовольнив клопотання захисту Юрія Луценка бути присутнім на засіданні. Судове засідання продовжиться 18 лютого о 10:00.

Апеляційний суд розглядає апеляційну скаргу екс-міністра на Ухвалу Менського райсуду від 24 грудня 2012 року, в якій суд відмовив достроково звільнити Луценка через незадовільний  стан здоров'я.

В той же день, 18 лютого, о 10 :00 продовжиться розгляд справи ніжинського мера-хабарника М. Приходька, якого було засуджено до 6 років позбавлення волі. Наразі суд проводить процедуру допиту свідків.

Цікавим є той факт, що Приходька арештували в той час, коли Юрій Луценко перебував на посаді міністра МВС. Пропри те, що проти міського голови кримінальна справа  була порушена на два роки раніше, ніж проти Луценка, отримавши 60 тисяч гривень хабара, мер і досі перебуває на волі.  Під час судових засідань мер Приходько неодноразово заявляв про погрози на його адресу з боку міністра Луценка, тодішнього начальника обласного МВС Катеринчука та інших працівників прокуратури, імітуючи з себе жертву провокації.

Вдумайтеся, далекого 2008 року ніжинського посадовця затримано на гарячому при отриманні останнього траншу хабара. Два інші співучасники справи – посібники мера, зокрема його рідний брат, свою вину у допомозі Приходьку вимагати та отримати визнали. При затриманні руки мера світилися від спецзасобу. Та не зважаючи на це, вже п’ятий рік весь державний апарат не в змозі поставити крапку у цій справі.

Проаналізувавши кримінальні справи Луценка та Приходька можна легко навести приклад вибіркового правосуддя у наші державі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Луценко,корупція,апеляція,кримінал,хабар,злочин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.