Художнику і королі покірні

14 січня 2013, 13:59
Власник сторінки
журналіст
0
184
Художнику і королі покірні

Єлизавета II днями просиджувала у майстерні художника, щоб він написав її крихітний портрет. Чи зміг би піти на такий подвиг Віктор Федорович, якби його зробили королем?

Цей чувак не вилазить із моєї голови кілька останніх днів. І все через Неї. Люсьєн Майкл Фрейд, онук Зигмунда Фрейда, намалював портрет, від якого я в захваті.

У 2011 році художник вимагав у королеви Єлизавети ІІ приїжджати до нього у скромну майстерню, довго і нудно позувати і обов'язково у короні. Фрейд сам вибирав розмір портрету 40х60 см.

Ми звикли, що королівських осіб малюють на великих холстах. Портрет Єлизавети ІІ виглядає курдуплем навпроти Людвіга XVI.

На полотні для королеви замало місця, її обличчя стискають рамки. Розмір у цій роботі найважливіший. Художник показав таким чином, як він ставиться до влади. Він показав, що влада залишає мало місця для індивідуальності.

Королева мала б відчути приниження через таке ставлення художника. Однак вона й досі пишається, що її намалював сам Фрейд, один із найуспішніших художників Великобританії. Королева прийняла цю роботу і часто її експонує.

А тепер уявіть, що Віктор Янукович приїжджає у майстерню до Івана Марчука і годинами позує йому для портрету розміром 40х60 см. Важко, правда?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: королева Великобританії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.