Міська рада не буде сідити з мером за столом

13 листопада 2012, 11:31
Власник сторінки
Журналіст
0
636
Міська рада не буде сідити з мером за столом

Міська рада відмовилася перебувати в одній сесійній залі з засудженим за хабар мером

13 листопада 2012 року мала продовжити свою роботу 34 сесія Ніжинської міської ради, яку намагався відкрити та провести ніжинський міський голова Михайло Приходько. 

Але 9 листопада Новозаводський районний суд міста Чернігова виніс Приходьку вирок у вигляді шести років позбавлення волі, конфіскацією майна та позбавив його права обіймати керівні посади.

Сесія міськради почала роботу ще у п’ятницю,і На час проголошення вироку засідання не переривалося,  а головував під час його секретар міської ради Олег Кірсанов. Депутати розглянули частину питань, що стосуються бюджету міста і вирішили перенести другу частину сесії на вівторок 13 листопада.

У визначений день в сесійній залі зібралося представників громади. Після того як в сесійній залі з’явився засуджений за хабар міський голова, депутати попросили його доповісти про надзвичайну подію, яка беззаперечно стосується ніжинців – вирок по кримінальній справі. Натомість, мер наголосив на тому, що збирається  і надалі доводити свою невинуватість.

Міська рада майже одностайно висловила думку про те, що зараз міський голова не має жодного морального права керувати містом, тому йому слід піти у відпустку і вже не користуючись владними важелями доводити свою невинуватість. Кожен із депутатів хотів  висловити свою думку про те, що міський голова повинен керуватися не тільки кримінальним кодексом а і моральним та залишити посаду на час розгляду апеляційної скарги судом. А вже потім довівши свою невинуватість, якщо таке і буде, повернутись до керування громадою. «Ми хочемо працювати, але не з вами» - зазначали представники громади. Після цього фракцію УДАРу  в знак протесту покинули сесійну залу і в роботі сесії знову було оголошено перерву. Наприкінці мер зазначив, що він подумає над пропозиціями депутатів та громадськості щодо відпустки. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.