"Відчиніть, міліція!". Як дніпропетровські мєнти городянам спати не дають

16 вересня 2012, 16:23
Власник сторінки
журналіст
0
381

Викликав міліцію до галасливої компанії у дворі, що не дає вночі відпочивати - будь готовий не спати до ранку, поки не приїде дільничний. Навіть якщо навколо вже все давно само вщухло.

В ніч з суботи, 15 вересня, на неділю, 16 вересня, галаслива компанія за легендарним столиком у дворі на вулиці Героїв Сталінграда, 138, розпочала свої посиденьки о пів на першу ночі.

Особливо турбували й дратували жіночі голоси. Бо, як засвідчує досвід, коли з'являються "леді", то дійство гарантовано стає на декілька порядків гучнішим і триває значно довше, ніж зібрання виключно "джентльменів". Хоча б вже тому, що до звичного порядку денного - жвавого обміну думками на тему, хто кому "підорас" - додається ще й обговорення теми "підорасок" зі всіма аргументами як за, так і проти з боку зацікавлених учасників дискусії.

Ті ж, кому ток-шоу цієї бидлопиздоти було не до вподоби, та ще й у такий пізній час, викликали міліцію. Це сталося близько першої години. Звернення надійшло до міськвідділення № 7 і, для надійності, на "102", бо в найближчому від місця пригоди пункті охорони правопорядку чергував "голос", який був дуже схожий на той, що зазвичай обманює - каже, що направить екіпаж і не робить цього.

Цього разу я на балкон не виходив, тому достеменно сказати, що міліція заїжджала у двір не можу. Але факт - галаслива вечірка різко перервалася хвилин за 10 після виклику. Відтак логічно припустити, що це сталося не само по собі. Тому готовий зарахувати результативний виїзд не будучи його свідком.

Здавалося б, через те, що все так швидко вщухло, з'явився шанс швидше заснути і подовше поспати. На годиннику було "всього" десять хвилин на другу. Хай живе нічна тиша і спокій!

Вдруге за ніч мене розбудив телефонний дзвінок. Він пролунав близько третьої години. Поки кулею нісся до апарату в голові пронеслася купа найчорніших думок: "Хто це може бути так пізно? Трапилося якесь нещастя?". За мить тривога змінилася шоком. Щоправда, з іншого приводу.

Виявляється, це турбувала міліція. Голос в трубці повідомив: "Ви викликали міліцію, а зараз дільничний приїхав і не може потрапити у будинок через домофон. Впустіть його".

- ...Що-що? Який дільничний у третю годину ночі? Боже-боже…Та що ж це робиться? Спочатку нам не давала спати матюклива п'янь за столиком, потім вона розійшлася, а зараз нам не дає спати міліція? Та, в якої ми просили захисту нашого права на нічну тишу і сон? Ви що? Невже викликавши міліцію, люди мають потім всю ніч чергувати, очікуючи на візит якогось дільничного? Ми цього типа ні до сьогодні не бачили, ні після не побачимо! Це міфічний персонаж. Примара. І з чим таким вона приперлася у третю годину ночі, що не могла дочекатися дня? У вас совість є? Спочатку ми зазнаємо нічного терору від галасливої срані, а потім від міліції? Спам'ятайтеся ж, нарешті, ви!...

На цьому місці в міліції кинули трубку. Ну от і як їх після цього називати? Ну хіба не ідіоти? Не дегенерати? Не кретини? Не олігофрени? Не дебіли? Дзвінок о третій годині ночі за дві години після виклику, коли навколо все давно тихо, не сприймається інакше, ніж телефонним хуліганством від самих вартових порядку. Ну і міліція… Як же її, таку недолугу, не зненавидіти?

Наша квартира не обладнана зв'язком з домофоном на вхідних дверях. Це диво техніки виявилося надто дорогим задовленням. Не вистачило і на ключ для ліфту. А спускатися згори о третій годині ночі по неосвітлених сходинках, аби впустити дільничного, а потім підніматися назад - надто клопітка справа та й забагато честі для безпардонного правоохоронця.

Після інциденту не міг заснути до першого трамваю. Та й до другого теж. Отак пропала чергова ніч. Цього разу через телефонний тероризм вартових порядку...

На акції в підтримку ТВі перед дніпропетровською облдержадміністрацією мирних громадян зустріли цілі заградзагони міліції як у формі, так і в цивільному. "Правоохоронці" скаженими псами дивилися на людей, що тримали в руках плакати на захист свободи слова та проти політрепресій. Здавалося, міліцаї от-от і загризуть протестувальників за найпершою командою "фас!". При цьому кожне принесене гасло було ретельно задокументовано, а всі учасники заходу відзняти на плівку.

Хоча б один раз отак зробили б з тими бандюковичами, що збираються за столиком у дворі на Героїв Сталінграда, 138: приїхали б, оточили, зафільмували, задокументували кожного, а когось та й у райвідділок забрали б. Але ж ні. До таких мєнти надзвичайно лояльні. Люб'язно просять розійтися. До наступного разу. І так завжди. Без жодного протоколу і подальшого з'ясування обставин. Тому все повторюється знову і знову. Без кінця і краю.

І зовсім інша річ - добропорядні городяни з громадянською позицією, під національними прапорами, у вишиванках та з плакатами серед білого дня та на тверезу голову. З такими міліцаї завжди оперативні, рішучі, безкомпромісні. І протоколи складуть, і кийком по голові дадуть і в автозак запакують. Все як в старі "добрі" часи. Що називається, тупо. Кажемо МВС, розуміємо "НКВД". 

Ну нічого, і на нашій вулиці буде свято.


"КОЖНОМУ МЄНТУ -
ПО ЗАПОРОЖЦЮ!"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.