Чесно про "ЧЕСНО"

02 серпня 2012, 14:53
Власник сторінки
студент. аналітик ініціативної групи InfoCratos
0
431
Чесно про  ЧЕСНО

Тест на здорове суспільство відбувається, тоді коли суспільство тестує саме себе. Це не соціологічні опитування, не іншого роду зондажі. Це щось на кшталт Фрейдівського самоаналізу.

  Суспільство, як саморегулююча система виявляє основні питання, що його турбують. Звідси інформація про корупцію, про продажних політиків, відсутність політичної культури.
  Щоб не вдаватися у більш детальний аналіз суспільства, можна одразу виділити ключові елементи, які нам потрібні. Себто , існують  дві  основні частини суспільства. Перша, яка відчуває його поклик, і розуміє його проблеми, -  готове на особистісну жертовність задля його поступу.Саме вона генерує і втілює ідеї. Друга, - основна його маса, лише розуміє про потребу змін, скаржиться на злиденність, але не здатна до конструктиву, і не здатна перейти на інший рівень відносин. На прикладі  це може бути плекання хабарництва. Ця частина суспільства не в змозі «перемогти імперію зла» , яка її оточує, вона спроможна лише констатувати факти порушення

Ці дві частини суспільства ,звісно, умовні, і виділяються лише на етапі певних  доленосних зрушень. 

  Серйозним тестом на здорове суспільство можна назвати, натяки «перших» на конкретну зміну, зокрема намагання впровадити  нові умови для проходження депутатів до Верховної Ради.
 Основна частина суспільства,  безперечно, хоче бачити молоді незаплямовані обличчя , але вона не розуміє , як ці зміни мають виглядати у реальних умовах. Тому і критикує пропоновані їй механізми фільтрації народних обранців. 

 Ми завжди можемо вбити ініціативу. Ми вдушимо її, не розуміючи того, що  якщо річ  є недосконала, крива і химерна, вона все одно має форму у просторі. Адже поява нових форм у просторі вже і є його трансформацією

 Тому зважаючи на всі недоліки та прорахунки у методології  рух « Чесно» народжує нові правила ведення політики, де і мають відбуватись перетворення кривих форм у нові - політично якісні.  

    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Украина,Чесно,рух Чесно
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.