З «Наступом» на банки.

02 березня 2012, 13:09
Власник сторінки
0
526

Подолаємо фінансову несправедливість!

          2 березня  в Києві, під будівлею  Українського дому  під час роботи «Першого Всеукраїнського з’їзду споживачів фінансових послуг» відбувся мітинг. Підтримати акцію  мітингуючих громадян  взялися представники ВК «Наступ». Зокрема, голова ВК «Наступ»  Р. Секела та голова Одеського осередку  Н. Шарапова прийняли участь у роботі зїзду.

Під час свого  виступу Р. Секела зазначив :

                      «Сьогодні кожен п’ятий українець має кредит чи депозит у банку, однак досі відносини між ними не мають чітко розробленої системи захисту прав споживачів фінансових послуг. Rартина відносин між ними зводиться до того, що простих українців постійно обдурюють та залякують. Ми бачимо, що кредитні спілки, банки, інші фінустанови створили безліч злочинних фінансових пірамід,  тим самим тримаючи  у залежності півтора мільйона громадян України, не повертаючи їм вкладені кошти.  З іншого боку – існує стара проблема валютних кредитів, адже влада досі на законодавчому рівні не врегулювала це питання. Проблема валютних кредитів тримає половину суспільства в постійному соціальному напруженні: чиновники лише багато обіцяють, але реально не роблять жодних кроків для того, щоб вирішити це питання, а прості громадяни й надалі перебувають у безвихідному положенні, віддаючи банкам останні зароблені гроші. Де тут фінансова справедливість?».

Р. Секела наголосив «Слухаючи заяви народних депутатів, голови НБУ, міністра фінансів, керівників Нацфінпослуг, у мене складається враження, що ці люди живуть на іншій планеті, вони жодним чином не хочуть реагувати на вимоги вкладників та позичальників фінустанов. Нам потрібні реальні дії влади, ми вимагаємо:

-          прийняти закон про захист позичальників банку, за яким  зобов’язання перед банками в іноземній валюті змінити на зобов’язання проплат у гривнях. Перерахунок по кредиту в іноземній валюті перехаувати згідно офіційного курсу, який діяв на момент підписання первинного кредитного договору.

-         розділити між позичальником, банком та державою витрати  позичальників, пов’язані з коливанням курсу долара.

-         Відмінити штрафи, пені, неустойки, тощо.

-         заборонити арешт будь-якого майна через кредитні зобов’язання, крім заставного.

-         зобов’язати банки проводити роботу з клієнтами в рамках чинного законодавства України. Вимагаємо дотримання банківської таємниці згідно ст.1076 Цивільного кодексу України і нерозголошення особистісних даних для працівників колекторських фірм, які працюють поза законом.

« Владі сьогодні необхідно чітко зосередитись на цих питаннях , почути людей, допомогти та захистити їх, прийнявши відповідні закони. Лише таким чином можливо зняти в суспільстві соціальне напруження та відродити довіру до фінансових установ» - наголосив Р. Секела.  

ВК «Наступ» підтримує вимоги вкладників та позичальників банків . Наш мітинг має  попереджувальний характер, але якщо ж чиновники й надалі ігноруватимуть наші вимоги, то ВК «Наступ» проведе безстрокову загальнонаціональну акцію протесту проти злочинних дій фінустанов та влади.» - заявив Р. Секела.

 

 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.