Хомутиннік заробляє гроші на підприємцях, які хочуть змінити Податковий кодекс?

20 лютого 2012, 16:54
Власник сторінки
0
522
Хомутиннік заробляє гроші на підприємцях, які хочуть змінити Податковий кодекс?

За власні гроші- любе і різне

Підприємцям з різних регіонів України електронною поштою надходять запрошення на участь у «круглому столі» «Особливості застосування норм Податкового кодексу України у 2012 році». Як зазначається в листі, проводить його таке собі ТОВ «Центр правових рішень»  за сприяння Комітету ВР з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики.  

На перший погляд ініціатива вчасна і правильна, адже з початку цього року Податковий кодекс повністю набув чинності і бізнесу треба переходити на нові правила гри. У багатьох підприємців є питання щодо виконання норм кодексу, а враховуючи, що сприяє заходу парламентський комітет, є можливість внести певні пропозиції безпосередньо законодавцю.

Однак при детальному вивченні запрошення можна з’ясувати, що «круглий стіл» -  платний, що вже не нормально, бо платними можуть бути семінари, а проходитиме він у приміщенні комітетів Верховної Ради.

Таким чином, за 1500 гривень, про що можна дізнатися на сайті компанії, усім охочим пропонують отримати відповіді на актуальні питання та внести свої пропозиції щодо подальшого вдосконалення норм Податкового кодексу України.

«У Вас є реальна можливість покращити умови здійснення підприємницької діяльності. Ви можете стати співавтором окремих статей Податкового кодексу України», - обіцяють на сайті організатори.

Тобто підприємцям за їхній кошт пропонують поділитися ідеями щодо змін до Податкового кодексу, які потім Комітет видасть за свою законодавчу ініціативу? Це дуже нагадує ідею Леоніда Черновецього про платні обіди з ним для бізнесменів.

Цікава ситуація і з самим ТОВ «Центр правових рішень». З інформації, яку можна знайти на сайті компанії, працювати вона почала наприкінці минулого року і запланований «круглий стіл» - перший її захід. Розташовується організація у Києві, згідно «платіжки», яку також можна роздрукувати з сайту, зареєстрована організація у Запоріжжі, де відкритий в одному з відділень банку розрахунковий рахунок.

Усі ці «нюанси» наштовхують на певні висновки. По-перше, складається враження, що ТОВ «Центр правових рішень» є «кишеньковою» компанією. Основне її завдання – легалізація не зовсім законних шляхів отримання коштів, адже навіть у «платіжках» мова йде не про участь у «круглому столі», а про отримання консультацій з питань бухгалтерського обліку.

По-друге, виникає питання щодо причетності до цієї, по суті, афери, голови Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, народного депутата від Партії Регіонів Віталія Хомутинніка. Він, як очільник структури, за чиїм сприянням проходить захід, не може не знати про усі ці підводні камені, оскільки для проведення «круглого столу» потрібно було як мінімум рішення комітету та офіційне оформлення ТОВ «Центр правових рішень» оренди приміщення, бо захід носить відверто комерційний характер.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.