Чи заслуговує погрузле в пороках суспільство на моральну владу?!!

06 лютого 2012, 14:52
Власник сторінки
0
517
Чи заслуговує погрузле в пороках суспільство на моральну владу?!!

Для тих, хто думає живучи, а не живе існуючи:()

Всі ми хочемо достатку та благополуччя, живучи в цьому «гідному» себе суспільстві, хочемо поважливого ставлення до себе. І мало хто замислюються над тим, що він робить для того, щоб саме так і було. Суспільство – це дзеркальце кожного з нас, воно нас оточує і поглинає повсюдно, і ми його маленька часточка.

Багато хто в своїх бідах звинувачує владу, чи то нинішню, чи то попередню, просто владу. І мало хто насмілюється сказати собі, визнати, що в тому що є, в тому що мене оточує, і винен я сам… бо я частина цього суспільства, а значить несу порівну ту відповідальність, яку накладаю на нього за такий стан речей…

Людина тим то і відрізняється від тварини, що вона істота соціальна… Але дивлячись навколо, мабуть я усвідомлюю, що науковці помилялись…це не так… Ні! В більшості мене оточують егоїстичні, бездушні «люди», які намагаються задовольнити свої низькі гедоністичні інтереси, жаги пихи, слави, грошей, нехтуючи соціальним буттям… Чи може поруч в відповідальному громадському суспільстві існувати марнотратство та розкіш одних (наприклад купівля дорожнечого одягу для своїх собачок та їх манікюр чи педікюр і т.і.) та злиденність і голод інших (коли діти ходять по смітникам і збирають за тими ж собаками їжу)??? Чи може в такому суспільстві існувати вседозволеність та безкарність поруч з рабством???

Про причини такого стану речей можна говорити багато…

Це і «культурна революція» більшовиків, яка знищуючи християнську мораль цінностей так і взамін нічого не могла запропонувати, продовжуючись сьогодні в пропаганді культу гедонізму… Християнські чесноти стають сьогодні пороками, а християнські пороки – чеснотами…

Церква – основним завданням якої пильнувати моральні устої суспільства, сьогодні в'язне в розколах, обвинувачуючи протилежну сторону в єресі та віровідступництві, і т.і.

Освіта, мас-медіа також погрузши в культ гедонізму, нічого окрім бездушності, жорстокості, розбещеності, тяги до грошей не виховує в сучасних дітях та молоді… Непоодинокими стають випадки насильств в школах та привселюдного вихваляння цим… Слава Богу з Заходу до нас ще не встиг добрести культ потурання гомосексуалізму, а то в наших би дитячих садочках та школах забороняли вихователям і вчителям звертатися до дітей з термінами «хлопчик»-«дівчинка», а ввели б безстатевий термін «дружок» та забороняли дітям читати казки, в яких присутні статеві ознаки героїв, а на заміну їм прийшли б герої-мутанти!!!

То ж нарікати на потонулу в корупції, хабарництві, безкарності та інших безчинствах владу, я думаю, необґрунтовано… Тому що влада – це те ж саме дзеркало суспільства, в якому ми живемо… Все що відбувається при владі, відбувається за мовчазної згоди, рабської підлесливості, прислужництва більшої частини байдужого, бездушного суспільства… Владі це і потрібно, тому що аморфними бездушними «тваринами» управляти зручніше, вони нічого не скажуть взамін, вони тільки потурають цьому, як підлесливі раби – і такі люди є непоодинокими в цьому суспільстві, яке їх виховує…

То куди ми пливемо вже двадцять років нашої Незалежності… Мені згадується народна картина «Припливли» - «плавали, плавали, цілу ніч веслували, а човна від берегу не відв’язували» L)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.