Супутник життя: чи варто шукати свій ідеал?

04 грудня 2011, 08:13
Власник сторінки
0
1761
Супутник життя: чи варто шукати свій ідеал?

Напевно, кожна людина ставила собі це питання, але воно схоже з питанням: «У чому сенс життя?» - начебто і знаю, але не впевнений. Як же зробити свій вибір і не помилитися?

Люди щодня придивляються один до одного, намагаючись знайти все більше недоліків в обраного суб'єкта – так, так, саме так і відбувається з тим, хто дуже наполегливий в своїх ідеалах! Найчастіше ці люди так і не наважуються завести відношення з реальним, а не надуманим персонажем. І, коли відведений суспільством термін закінчується, сходяться з першим вільним «екземпляром», що попався під руку. Чому так відбувається? Подумайте самі: в кожного свій ідеал – яка вірогідність, що ви знайдете саме у своєму місті людину з такими якостями, які ви шукаєте? Хочете, звичайно – спробуйте розширити свій пошук, подавшись в подорожі, але перед тим подумайте: скільки вам знадобиться витратити часу і сил у пошуках бажаного? І тут виникає питання: а воно того варте?

Чи існує доля?

Це питання схоже із питанням: «Чи варто шукати свій ідеал?» - начебто і знаю, але не впевнений. Навіть якщо доля й існує, то ми - її незамінні помічники в побудові нашого життя. Сумніваєтеся? Наведу приклад: якщо вам долею назначено колись десь когось зустріти, а ви в цей час пролежите на дивані, не захотівши навіть ніс висунути на вулицю, чи зможе відбутися ця доленосна зустріч без ваших дій? Кожен вибирає свою тактику, отримуючи свої результати.

А тепер повернемося до нашого основного питання – так чи варто шукати свій ідеал або все потрібно довірити долі? Напевно, кожному хоч раз в житті допомагала інтуїція, а точніше – внутрішнє відчуття, що треба зробити саме так, а не інакше. Чи варто постійно покладатися на інтуїцію, тут залежить від людини і його здібностей. Зі всіх шести відчуттів, виявлених ученими, інтуїція –  найбільш неоднозначне; зі всіх людських почуттів, виявлених поетами, любов – найбільш неоднозначне почуття. Логічно припустити, що за допомогою одного неоднозначного відчуття найпростіше зрозуміти інше таке ж неоднозначне, простіше знайти його. Але тут виникає питання: а чи воно вам потрібно? На жаль, не всякий ідеал передбачає наявність почуттів до обранця. Ідеали бувають дуже різними. Багато хто говорить, що це – жорстока проза життя, але навіть не здогадуються, що самі собі це нав’язали, потерпівши парочку невдач в любовних справах. І на цьому ґрунті будуються комплекси, на базі яких потім, – ідеали. Ці ідеали - незбагненні і вони покликані не наближати, а лише віддаляти вас від людини, яка дійсно могла б стати вам хорошою парою.

Не за коханням, а за розрахунком

За розрахунком, так за розрахунком, але питання – на що ви розраховуєте? На те, щоб людина, до якої ви не маєте почуттів, раптом спалахнула до вас любов'ю? Значить, вас влаштовують такі стосунки - без любові? Чого ж ви тоді такі нещасні? Уявіть собі квітку без сонячних променів - вона зав'яне дуже швидко, як не заливай її водою. Так і людина – скільки б грошей у неї не було, без любові її життєві сили швидко вичерпаються.

Подивіться на себе

Перш ніж складати список всіх тих ідеальних якостей для свого партнера, варто було б оцінити свою «ідеальність». Доречі не дивуйтеся, якщо при першій же зустрічі ваш обранець також дістане блокнотик з ручкою, і під час вашого спілкування буде ставити «галочки» напроти пунктів – як вам така перспектива? У кращому випадку – ви дружно посмієтеся з цієї безглуздості, в гіршому – ніколи більше не побачитеся, і у вашому блокнотику з'явиться ще один пункт: «Мій ідеал не повинен шукати свій ідеал з блокнотиком». У будь-якому випадку – чи є у вашого обранця блокнотик чи ні – нікому не сподобається, коли його оцінюють за шаблоном, не бажаючи бачити індивідуальності.

Настав час створювати свою сім’ю?

А хто власне цей час визначає? Суспільство? У жодному випадку ні – ви самі це робите, і не помічаєте, як вганяєте себе в рамки. По суті, людина задається питаннями ідеалів, лише тому що квапиться жити, немов дитя, яке квапиться розкрити свій новорічний дарунок, немов дитя, яке квапиться стати дорослим. Чи докоряли ви себе в тому, що в безтурботному дитинстві так мріяли стати дорослим? Ось зараз ви робите те ж саме – квапитеся знайти свій ідеал. А, навіть якщо його і знайдете, чи станете ви щасливими? Така людська суть – зростаємо ми, зростають наші ідеали і потреби. Угнатися за ідеалом – те ж саме, що угнатися за своєю тінню, але в першому випадку вас чомусь не назвуть божевільним, і ще раз виставлятимуть це питання на порядок денний глянсові журнали і «енциклопедії по щастю»: чи існує ідеальний супутник життя? По суті, він буде лише в тому разі ідеальним, якщо буде далеким від ваших ідеалів, як би парадоксально це не звучало – просто частенько люди прикриваються цими ідеалами, роблять такий «камуфляж», щоб не бути помітним для людини, яка дійсно назначена долею. І, навіть якщо ви одного дня обпеклися, не варто боятися вогню, бо він дарує тепло, так само і любов – неприборкна стихія. Та чи варто її приборкувати? Може, варто насолоджуватися цим почуттям, як безмежним джерелом сили – якщо б він не був безмежним, то швидко вичерпав би себе.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: психология
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.