Приховані можливості людської істоти

23 листопада 2012, 16:22
Власник сторінки
0
257
Приховані можливості людської істоти

Люди так часто не розуміють один одного, хоча базікають так багато, що інколи я дивуюся, як деякі з них досі не протерли свої язики до дір!

 Люди могли б спілкуватися, обмінюючись думками, як файлами – так було б легше і швидше, але все ж таки… Людський мозок досліджений всього на п'ять відсотків, а використовуємо ми його максимум на десять, так що невідомо, які функції виконують ще дев'яносто відсотків, та чи виконують взагалі. А, може, це резервні ділянки мозку або чистовик, незаповнені вічка, в яких може зберігатися ще більше інформації, а можливо вони вже заповнені, але ми не знаємо, яка інформація в них зберігається! Мені здається, буддисти саме ці вічка мозку і відкривають, щоб досягти просвіти! А якщо б у нас була така можливість – обмінюватися думками? Як резервна, на випадок, якщо нам вирвуть язик і відріжуть руки! Було б вельми непогано і зручно. Правда навряд чи хто-небудь думає, що одного дня він втратить свої руки або язик. А, між іншим, це дуже корисна їжа для роздумів. Уявіть собі, що вас позбавили якої-небудь частини тіла або органу і подумайте, які від цього будуть наслідки. 

Всі органи людини тісно зв'язані між собою, тому при поганій роботі або відсутності одного з них погано функціонують й інші. А тепер уявіть, що з ними буде, якщо перестане працювати вся травна система! Весь наш організм, немов павутина, обвиває нервова тканина. Відріжеш один стібок – і вся нитка розпуститься! До того ж нервові імпульси регулюють м'язові імпульси. Перестане поступати сигнал з однієї із сторін, і почнеться збій у всій системі, а потім і в усьому організмі! Отже питання про альтернативні можливості нашого організму вельми актуальне. Але за ним з'являється ще одне питання: чи існують такі можливості, чи існують приховані здібності нашого організму?

В однієї моєї подруги був вузловий зоб. Лікарі сказали їй вирізувати його, оскільки частина щитовидної залози була вже атрофірована. Замість щитовидки працював зоб, не на її користь, але працював. Вона дуже сильно  страждала, але відмовлялася робити операцію, називаючи зоб своїм новим органом. І тоді моя подруга вирішила узяти його під свій контроль. І у неї це вийшло. Вона сказала мені так: «за допомогою медитації я змінила його суть, не міняючи його форми».

З тих пір я серйозно задумалася над тим, щоб контролювати свій організм. Багато процесів в ньому відбувається без нашої згоди, але без нашого мозку вони б не відбувалися. Коли ми їмо, йдемо, біжимо, рухаємося та і взагалі виконуємо яку завгодно несвідому дію, наш мозок робить складні розрахунки і посилає імпульси певному органу або частині тіла. А що якби несвідоме перевести в свідоме, і навчиться контролювати ці процеси?

Все це дуже цікаво, але, перш ніж контролювати свій шлунок, навчимося спочатку контролювати свій мозок. Для того, щоб наш організм діяв самостійно, його варто відучити від ліків. Замінюйте ліки хорошим сном, здоровим харчуванням і активним відпочинком. Замініть седативні препарати здоровим глуздом. Запам'ятайте: все, що відбувається довколо вас, лише проекція у вашій голові, притому перевернута навпаки. Якщо ви хоч трішки знайомі з оптикою, то знаєте, що зображення на сітківці наших очей будується навпаки: точка, яка була справа, буде зліва, а та, яка була зліва, буде справа.

Хоча, можливо комусь невідомі навіть ці прості закономірності. Ось чому не потрібно відразу лізти в нетрі – для того, щоб управляти механізмом, потрібне його знати. Не знаєте – ризикуєте його зламати. Нові можливості відкриваються лише тому, хто уміє використовувати старі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.