Як Тернопільська міська рада різних каденцій землею розпоряджалась

10 листопада 2011, 14:59
Власник сторінки
0
979

Незабаром чергове пленарне засідання сесії міської ради Тернополя. І знову опоненти охрестили його “земельним”.

Вирішив дізнатись, чи справді депутати теперішнього скликання таке велике значення надають питанням землі, які так часто пов’язують з корупцією.
    100 земельних питань протягом сесії - то багато? А 60 чи 140? Якщо чесно, то важко оцінити, не порівнявши, для прикладу, з минулим роком та не маючи інформації, що то були за питання.
    Щоб легше було розібратись, пропоную повернутись на початок 2011 року. Відділ земельних ресурсів того часу нагадував архів, в якому лежали купи папок, а в них - справи людей, що не розглядались роками. Тому й не дивно, що перші сесії були наповнені питаннями, які регулювали земельні відносини. А саме - питаннями 2-го етапу, коли заяви були подані ще за попередньої каденції, але лежали без розгляду роками.

Тепер від лірики переходимо до мови цифр

    За 9 місяців 2010 року було прийнято 493 рішення з питань регулювання земельних відносин, а протягом того ж періоду 2011 року прийнято 453 рішення. Виникає запитання: чиї сесії були земельними?
    Цілком погоджусь з читачами, що для тернополян не важливо 350 чи 1350 рішень було прийнято, головне - що з того отримає громада міста? Тому пропоную ознайомитись з наступними цифрами:
●    Протягом 9 місяців 2010 року по платі за землю (оренда + податок) у бюджет надійшло 18020,5 тис. грн.;
●    Протягом 9 місяців 2011 року по платі за землю (оренда + податок) надійшло 25772,6 тис. грн.

    Це означає, що протягом 9 місяців 2011р. надійшло на 54,1% коштів більше, ніж за аналогічний період минулого року. Цікаво, чи то люди менше платили, чи просто не всі кошти по платі за землю йшли у бюджет?
    Розповідати як потрібно робити може кожен, але чомусь ті, хто мав можливість довести свої слова на ділі, цього не зробили.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Тернопіль,ВО "Свобода",Заставний,земельные вопросы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.