Ми не обирали прогульників

09 листопада 2011, 17:28
Власник сторінки
0
1231
Ми не обирали прогульників

Настав час звітування народних обранців місцевого рівня перед своїми виборцями, принаймні так говорить Закону України "Про статус депутатів місцевих рад".

    Згідно даного Закону не рідше одного разу на рік депутат зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу.
    Першими розпочнуть “свободівці”, які свої звіти запланували на п’ятницю 11.11.11р. Сподіваюсь, й інші не підведуть, а виборці, у свою чергу, не проігнорують цю подію.
    Як на мене, важливим є не лише те, що ти розповідаєш раз на рік про свою роботу, але й те, як ти виконував її протягом року. Для того щоб знати що конкретно питати свого депутата – варто ознайомитись з його прямими обов’язками у раді та її виконавчих органах, а загалом їх лише 2 (третій про те, що депутати повинні працювати в рамках закону):
1) брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших її органів, до складу яких він входить, всебічно сприяти виконанню їх рішень;
2) виконувати доручення ради, її органів, сільського, селищного, міського голови чи голови ради; інформувати їх про виконання доручень.
   
    Щоб бути максимально об’єктивним при оцінці роботи депутатів – вирішив звернутись до мови цифр, які й допоможуть кількісно (не якісно в даному випадку) оцінити роботу депутатів. Для цього я проаналізував 8 з 14 останніх пленарних засідань на предмет участі в них депутатів, оскільки це їхній прямий обов’язок.
Найбільші прогульники:
Гоч Петро Володимирович (Партія регіонів) – відвідав 2 пленарні засідання з 8.
Смакоуз Віталій Георгійович (Партія захисту дітей війни) – відвідав 3 пленарні засідання з 8.
Половину пленарних засідань прогуляли - Гнатів Микола Ярославович (Партія регіонів), Заставний Роман Йосипович (За Україну), Сандій Олексій Йосипович (ВО «Батьківщина»).

    Якщо ж говорити по партіям, представленим у раді, маємо наступні результати за 8 пленарних засідань:
ВО “Свобода” (31 депутат) середня відвідуваність – 7,61 відвідання на 1 депутата. 21 депутат з 31 не прогуляв жодного пленарного засідання.
Наша Україна (5 депутатів) середня відвідуваність – 7,2 відвідання на 1 депутата
УНП (2 депутати) середня відвідуваність – 7 відвідань на 1 депутата
Українська партія (2 депутати) середня відвідуваність – 6,5 відвідань на 1 депутата Фронт змін (3 депутата) середня відвідуваність – 6,33 відвідання на 1 депутата
За Україну (2 депутата) середня відвідуваність – 6 відвідань на 1 депутата
Партія регіонів (11 депутатів) середня відвідуваність – 5,54 відвідання на 1 депутата.
ВО “Батьківщина” (2 депутати) середня відвідуваність – 5 відвідань на 1 депутата
Громадянська позиція (1 депутат) - 5 відвідувань.
Партія захисту дітей війни (1 депутат) - 3 відвідування.

    Також, про те наскільки депутата справді цікавить життя тернополян можна дізнатись з його роботи в постійних комісіях. Для прикладу, екс-міський голова Тернополя Роман Заставний з 14 засідань Постійної комісії з питань бюджету та фінансів присутнім був на 3-х з них.

    Закликаю усіх давати якісну оцінку роботи депутатів на своєму окрузі, говорити про проблеми своїм обранцям, а не знайомим на кухні. Ми ж відповідаємо за тих, кого обрали!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Тернопіль,вибори,міська рада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.