УПЦ МП: поза законом

26 жовтня 2011, 13:23
Власник сторінки
Communication group
0
904

Існує в Україні організація, якій дивовижним чином вдається вести свою діяльність без якихось там обмежень із боку українського законодавства.

Ще б пак! Адже вона напряму отримує благословення від вищих сил яко єдина канонічна правовірна християнська конфесія в Україні.

Так, Українська православна церква Московського патріархату особливо не переймається методами, якими вона розширює територію свого впливу: чи захопити церкву іншої православної конфесії, чи захопити ділянку скверу або заповідної території. І жодної реакції влади та правоохоронних органів.

Мабуть, не тільки на небесах має УПЦ МП своїх покровителів, а й (чи не передусім?) у високих владних кабінетах. Бо ж як інакше пояснити ту зливу щедрот, яка ллється на цю церкву із державної скарбниці? То Олександр Попов своєю щедрою рукою виділяє УПЦ МП мільйони із бюджету Києва на будівництво найбільшого в Східній Європі собору, то влада передає у підпорядкування Московському патріархату українські святині (Києво-Печерська Лавра, Почаївська Лавра)… Досі ходять вперті чутки про апетити УПЦ МП щодо Софії Київської та фундаменту Десятинної церкви.

Ситуація із розміщення каплиці УПЦ МП біля розкопок Десятинної церкви на території Музею історії України взагалі вражає своєю фантасмагоричністю. Які тільки органи­: і Головне управління з питань внутрішньої політики КМДА, і Генеральна Прокуратура, – не вказували на неприпустимість розміщення культової споруди на цьому місці, навіть робили суворі приписи щодо її демонтажу, але для Московському патріархату закон як дишло. Тож стоїть незаконна каплиця на заповідній території і досі, попри постійні протести  науковців і громадськості.

Копії деяких документів, які засвідчують незаконність каплиці УПЦ МП на території музею історії України тут: 

http://kiev.pravda.com.ua/news/4de4d71798e8a/

Володимир МАНЬКО
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.