Герман SONG CONTEST на УТ-1

01 березня 2011, 13:22
Власник сторінки
економіст, міжнародні відносини
0
851

///////


Навіть коли не хочеться писати про Перший Національний підстави знаходяться самі по собі. Черговий привід від душі посміятися надав черговий скандальний національний відбір до "Євробачення-2011".

27 лютого 2011 року Перший Національний організував фінал конкурсу з відбору учасника від України на пісенний конкурс "Євробачення". Переможець конкурсу визначався шляхом SMS-голосування (тобто, глядачі коштами виражали свої уподобання), що становило 45% голосів, інтернет-голосуванням (10%) і голосами журі (45% голосів). В результаті, за всіма трьома видами голосування перемогла Міка Ньютон. На другому місці опинилася Злата Огневич, третьому – Джамала.

 Проте, одразу після проведення відбору "великий експерт" в "околомузикальних" справах, гуру українського шоу-бізнесу Ганнуся Герман заявила, що результати конкурсу сфальсифіковано і вона буде ініціювати створення комісії для перевірки відбору кандидатури від України на "Євробачення".

У відповідь на такі заяви проФФесіоналки з Адміністрації Президента, на Першому Національному заявили, конкурс проведено чесно і прозоро, у відповідності з міжнародними правилами та вимогами. Разом з тим, телеканал повідомив, що такі результати національного відбору громадськість сприйняла неоднозначно і тому пропонує 3 березня провести переголосування між трьома першими конкурсантками: Мікою Ньютон, Златою Огневич і Джамалою.

У всій цій ситуації більше питань, ніж відповідей. Хто так оперативно провів моніторинг і встановив, що отримані результати сприйнято неоднозначно? – чи особисті уподобання проФФесіоналки вже уособлюють всю громадськість України? Чому переголосування має відбуватися лише між трьома конкурсантками? Чому наперед відкидається можливість перемоги конкурсантів що посіли 4-5 місця? Навіщо взагалі проводити перерахунок, якщо на Першому Національному заявили, що конкурс проведено чесно і прозоро? Чому Бенкендорф і Арфуш не судяться з Герман щодо захисту особистої честі, гідності, репутації та іміджу каналу? Чому телеканал, який частково фінансується з державного бюджету (тобто з податків, які сплачують громадяни України) не здатен провести якісний відбір до "Євробачення"? У 2010 році з державного бюджету канал профінансовано у сумі 170,4 млн.грн.

І головне, - Чому другий рік поспіль, з приходом Партії Регіонів до влади в Україні відбір до "Євробачення" проходить з скандалом? Який особистий інтерес переслідує в цій справі Ганнуся Герман?

Висновки: якщо відбір до "Євробачення-2011" дійсно проведено з порушеннями, цілеспрямованим зарахуванням голосів на користь певного конкурсанта, то організаторам (в першу чергу Бенкендорфу і Арфушу) повинні бути пред’явлені звинувачення в корупційних діяннях з відповідними наслідками.

Крім того, ми маємо явний конфлікт інтересів між керівництвом Першого Національного і Адміністрацією Президента в особі Ганнусі Герман.

Цікаво хто кого? 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: музика,культура,телебачення,євробачення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.