Ленін ще живий

14 лютого 2011, 22:52
Власник сторінки
економіст, міжнародні відносини
0
745

або не історичний погляд на особу, яка мертва спокою не дає живим


Вождь світового пролетаріату та батько усіх народів, засновник Радянської держави, перший Голова Ради Народних Комісарів СРСР помер 21 січня 1924 року.

30 грудня 1922 року на І Всесоюзному з'їзді Рад у Москві було урочисто проголошено утворення Союзу Радянських Соціалістичних Республік. За пропозицією Леніна, до складу нової держави ввійшли як рівноправні республіки: РСФРР, УСРР, БСРР і ЗСРР.

Отже, де-факто Ленін був главою держави, в яку входила Україна лише трохи більше одного року. Проте, дух цієї людини вже більше 85 років витає і будоражить суспільну свідомість незалежної України у ХХІ столітті. Хоча з упевненістю можна стверджувати, що окрім насадження комуністичної ідеології більше нічого зроблено не було.

 В Україні ще досі є ленінці, які живуть спогадами про щасливе комуністичне життя, а також інша категорія населення, яка повністю відкидає комуністичну ідеологію, як ярмо в якому попередники прожили майже 70 років.

А яке ж ставлення теперішнього керівництва України до цієї одіозної постаті в нашій далекій історії?

30 червня 2009 року активісти Конгресу українських націоналістів пошкодили пам`ятник Леніну в Києві, які негайно були затримані. За даним фактом було порушено кримінальну справу за статтею 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство». Справа досі не закрита: хлопців тягають по судах, СІЗО, виключають з ВУЗів, тероризують. Хоча, фактично на той час діючий ніби президент Ющенко неодноразово закликав співгромадян знищувати всі пам'ятники комуністичного режиму на території України. А учасники цієї акції в своїх діях керувалися саме указами президента Ющенка про вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932 - 1933 років.

Тим більше, що весь світ засуджує злочини комуністичного тоталітарного режиму, головним ідеологом яких був Ленін.

В цій ситуації влада розглядає згадані дії націоналістів, як злочин.

А тепер розглянемо іншу ситуацію.

Переглядаючи промо-ролик до Євро-2012 "Switch on Ukraine" (за Януковичем "Увікни Україну") можна побачити, що розробники, ідейні натхненники та режисери видалили того самого Леніна з площі Свободи в Харкові.

В зв’язку з цим, можна зробити висновок, що виконуючи державне замовлення за державні кошти у сумі 4 млн.грн. з відома замовника український режисер Юліан Улибін та німецький оператор Торстен Ліпсток тупо вирішують прибрати пам'ятник Леніна.

В результаті, глядачі європейських країн, зокрема, таких телеканалів, як «Euronews», «BBC» та «Eurosport» отримають сфальсифіковане відео про Харків.

Резюмуючи, у мене виникає декілька риторичних запитань до влади.

1. Чому досі не заарештовані режисер Юліан Улибін та оператор Торстен Ліпсток, які вчинили такий жахливий акт відео вандалізму?

2. Чи теперішня влада України соромиться своєї комуністичної історії? Якщо так, то зовсім не зрозуміло, як така влада співпрацює послідовником Леніна - паном Симоненком, якого вона в такому випадку повинна соромитися.

3. Якщо ж можна ліквідувати Харківського Леніна, то чому не можна Київського? В такому випадку, націоналістів необхідно залишити у спокої і не переслідувати.

4. І нарешті, шановна владо, коли ж ти нарешті визначишся, Ленін – постать, якою ти пишаєшся чи якої ти соромишся?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Ленин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.