Пане Аваков зупиніть квартирних шахраїв,

21 березня 2014, 10:07
Власник сторінки
журналіст
0
95
Пане Аваков зупиніть квартирних шахраїв,

Пане Аваков зупиніть квартирних шахраїв, які орудують у Києві. Їхня "криша" серед Ваших підлеглих. Не підведіть.

21 березня 2014 року. Учора журналісти "Антикорупційного Бюро України" вдруге виявили діяльність квартирних шахраїв ФОП Коваль О. В., що орудують у Києві. На їх рахунку сотні, а може й тисячі ошуканих громадян. Втім, міліція схоже в їхній діяльності зацікавлена


6 лютого 2014 року антикорупційники накрили цю контору вперше. Отримавши скарги від громадськості та провівши власне журналістське розслідування ми потрапили до офісу вул. Сагайдачного, 29-а. Тоді викликали правоохоронців, які обіцяли за фактом шахрайства відкрити кримінальне провадження. Та схоже у правоохоронців інтерес інший. Адже, псевдорієлтори продовжували ще певний час "допомагати" винаймати житло громадянам. Бо саме у цей час до нас почали звертатися знову постраждалі. З досвіду роботи - розуміємо, що з міліціонерами бандити знайшли спільну мову.

6 лютого 2014 року антикорупційники накрили цю контору вперше. Отримавши скарги від громадськості та провівши власне журналістське розслідування ми потрапили до офісу вул. Сагайдачного, 29-а. Тоді викликали правоохоронців, які обіцяли за фактом шахрайства відкрити кримінальне провадження. 
Та схоже у правоохоронців інтерес інший. Адже, псевдорієлтори продовжували ще певний час "допомагати" винаймати житло громадянам. Бо саме у цей час до нас почали звертатися знову постраждалі. З досвіду роботи - розуміємо, що з міліціонерами бандити знайшли спільну мову. Лише згодом офіс на вул. Сагайдачного, 29-а опустів, бо контора переїхала в невідомому напрямку. "Антикорупційне Бюро України" почало отримувати й далі скарги від людей. Шахраї працювали за тими ж схемами. Люди знаходили об"яви на сайті SLANDO (щоправда їх там вже немає). Такі ж об"яви були розміщені й на сайті "ДОМОВЕД.ком" (http://domowed.com/Киев/сдам/квартира/1281817.html), які поки ще збереглися. Там викладені фото квартир і номер телефону секретаря. Між іншим цю дівчину ніхто з громадян так і не бачив. Як написали нам постраждалі від шахраїв, вони приїхали до офісу за адресою Анищенка, 3-а. Там зустрілися з миловидною дівчиною Діаною, яка оформила угоду, взяла кошти і готова була допомогти.  До угоди було додано інформаційний лист з телефонами власників квартир. Не важко здогадатися, що ці люди були надзвичайно здивовані. Квартири вони дійсно здавали, однак з жодним агенством не мали справ. І фото житла, яке пропонувала Діана, були зовсім інші.

Далі працювати з клієнтами мала Катерина, яка й повинна була показати квартири. Минуло два дні і зрозумівши, що їх можуть кинути, орендарі звернулися до псевдорієлторів аби ті повернули їм гроші. 

Ось тоді в гру вступив, так званий Олександр, що правда минулого разу він мав кілька зовсім інших імен. За словами працівниць контори, він адміністратор підприємства ФОП Коваль Оксана Василівна. Однак, сам він називає себе незалежною юридичною особою, яка тільки приймає скарги й передає їх керівництву.
Тиждень перемовин з шахраями звісно результату не дав. І ошукані орендарі залишилися при свої інтересах та ще й без грошей.
20 березня, до одного із головних офісів ФОП Коваль О. В. журналісти Бюро вирушили з ошуканими громадянами, яких зібралося близько 15 осіб. Офіс був розташований на Печерську напроти Вищого адмінсуду за тією ж таки адресою: Аніщенка, 3-а. Диспетчером - касиром працювала миловидна дівчина, мешканка Криму Діана Філіпушкіна. 
Доки їхала міліція, аж 1,5 години, хоч райвідділ міліції знаходиться поряд, дівчина сама виклала телефони, стоси документів - угод, звітів, клієнтську базу. Під документами та в шухляді лежали гроші. 
Печерська міліція вилучила 11 телефонів, 4200 грн., банківські платіжні карти, 4 журнали документооберту з даними клієнтів, їхніми телефонами та сумами сплачених коштів та печатку, яка до речі не дійсна, принаймні цю інформацію ми отримали з фіційних джерел. А також різноманітні звіти. 
Таких контор від ФОП Коваль О. В. по Києву орудує багато, поки що точна цифра нам невідома. Знаємо достаменно, що щоденна виручка від вкрадених з кишень бажаючих орендувати житлову площу у столиці, становить у межах від 80 до 200 тис.грн. Тому й не дивно, що керівнитво цієї псевдорієлторської фірми їздить на наймодерновіших автівках.
Хочеться висловити особливу вдячність, в кавичках, Печерським правоохоронцям, які надали можливість Діані Філіпушкіній зателефонувати з одного із робочих телефонів своєму керівництву і попередити про рейд. Тим самим доблесні міліціонери завадили громадським активістам закрити ще один такий офіс, хоча журналісти і попереджали їх про рейд та кримінальну відповідальність. Адже, як повідомили наші колеги, контора дуже швидко закрилася.
Звертаючись до нової влади, зокрема до Міністра МВС Арсена Авакова, начальника ГУ МВС України в м. Києві Юрія Мороза, в.о. Генпрокурора Олега Махніцького, журналісти ГО "МПА "Антикорупційне Бюро України" сподівається, що шахраї будуть затримані та покарані у повному складі. Ми закликаємо припинити кришування цих бандитів органами внутрішніх справ та прокуратури. Також просимо зробити цю справу публічною, адже сотні постраждалих громадян не вірять у справідливість і не звертаються до міліції із заявами.Ми також, звертаємося до усіх постраждалих громадян - не бійтеся! Свої права потрібно відстоювати! І що більше буде скарг до правоохоронних органів, прокуратури, то є вірогідність того, що ваших кривдників буде покарано, а інші десять разів подумають, перш ніж займатися такими нечистими справами.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.