Студенти відвідали перший в Україні музей плакатів.

18 березня 2014, 09:41
Власник сторінки
0
69
Студенти відвідали перший в Україні музей плакатів.

На прес-конференції у Пирогово студентам ІЖ представили виставку «Плакати Майдану»

 15 березня у тернопільській хаті на території Національного музею народної архітектури та побуту України, для студентів першого курсу Інституту журналістики, відбулась презентація виставки плакатів присвячених українській революції.

Офіційно виставка «Плакати Майдану» була відкрита 28 лютого 2014 року. Вона містить в собі роботи таких художників, як Юрій Журавель, Стронг, Мирослава Рудська, також Ольга Леонідівна Парфімович – професор, доктор політичних наук та викладачка Інституту Журналістики, та ще роботи багатьох невідомих авторів. «Проблема в тому, що більшість плакатів на нашій виставці залишаються анонімними. Зрозуміло, що ідентифікувати роботи визнаних майстрів на кшталт Андрія Єрмоленка або Юрія Журавля просто, а от із народною творчістю все набагато складніше», - розповідає ініціатор виставки плакатів. У музеї представлені й речі з самого майдану: захисний щит з малюнком хреста, каска хлопця, що загинув. Нові експонати в музеї з`являються регулярно, свої роботи присилають з усіх куточків України.
Директор музею Віктор Тригуб розповів про швидкий ріст популярності виставки, завдяки соціальній мережі Facebook, яка налічує близько двохсот тисяч відвідувачів. Національний музей архітекрути та побуту України співпрацює з Бразилією, Канадою, США, Німеччиною, Францією, Аргентиною та Великою Британією, завдяки чому виставка була оприлюднена й в інших країнах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.