«Створити владу, яка користується довірою народу»

18 березня 2014, 06:12
Власник сторінки
0
64

В Заявs Політради СПУ від 15 березня 2014 року сформульовані вимоги до різних гілок влади щодо подолання безладу в країні та відновлення конституційного порядку, законності і безпеки громадян.

Зростаюче загострення ситуації в Україні вимагає чіткого розуміння та невідкладних, виважених рішень і дій від кожного з нас.
Полум`я громадянського протистояння із заходу України перекинулося на її схід, де стають звичними мітинги, що завершуються кровопролиттям.
Натомість ЗМІ безвідповідально подають ці події як побиття мирних мітингувальників «проросійськими молодчиками», або, навпаки, побиття мирних протестувальників «профашистськими молодчиками», протиставляючи таким чином у свідомості наших людей (і не лише наших) Схід і Захід України.
При цьому замовчується головне – йдеться про громадян України.
Та проблема не в Європі чи Росії, а в ставленні до них кожного з нас.
Проблема – у нездатності нинішньої влади мирним шляхом погасити полум`я, що охопило нашу країну. Не маючи довіри власного народу, ця влада, як свідчать її рішення та дії, намагається, як попередня влада, робити усе тільки для власного збереження, навіть ціною загибелі Української держави. Войовнича риторика - замість спокійних виважених кроків - тільки розпалює національні пристрасті. Лунають уже заклики до озброєння населення, що в умовах, які склалися, неминуче завершиться громадянською війною, після якої Україна зникне з історичної карти назавжди.
Тому ми вимагаємо:

· Від влади - припинити розпалювання національної ворожнечі і нагнітання страху.
· Від засобів масової інформації – згадати про їх громадянську і юридичну відповідальність перед суспільством і державою за свою діяльність.
· Від парламенту - спрямувати всі зусилля на забезпечення максимально демократичних і мирних умов проведення одночасно позачергових виборів Президента та парламенту. Внести зміни до закону про вибори народних депутатів щодо зменшення прохідного бар`єру та впровадження відкритих партійних списків.

Люди втомилися від безладу, їм потрібна влада, яка користується довірою народу і на чіткій конституційній основі забезпечує правопорядок і законність у державі.
Цього потребують і трудящі, і бізнес, і учні та студенти, і пенсіонери, і селяни, і жителі міст, кому не хочеться воювати, а хочеться спокійно жити у власній державі.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.