Референдум під дулом автомату

14 березня 2014, 17:06
Власник сторінки
0
168
Референдум під дулом автомату

Допоки кримськими вулицями їздять танки і ходять озброєні гранатометами солдати, говорити про вільний вибір кримчан не доводиться

У неділю, 16 березня, самопроголошена влада Криму, спираючись на російські автомати, планує провести референдум про від’єднання Криму від України. Втім, не зважаючи на рішення, яке буде прийняте в ході голосування, самі результати навряд чи можуть бути визнані кимось, окрім самої нової влади Криму. Більше того, умови та зміст референдуму є абсолютним юридичним нонсенсом.

По-перше, зміст питань референдуму суперечить не лише Конституції України, дії якої Крим де-юре продовжує підпорядковуватись, але і Конституції самого Криму. Жоден чинний закон України або Криму так само не передбачає можливості голосування території за своє від’єднання від країни і приєднання до іншої. Процедура такого від’єднання, переходу в склад іншої країни не передбачена не лише українськими законами, але й міжнародними правовими нормами.

По-друге, в Україні наразі не існує законодавства, ще передбачає проведення місцевих референдумів. На практиці це означає, що умови проведення кримського референдуму будуть самовільно визначати представники нової кримської влади, а його правила в будь-який момент можуть бути змінені без жодних наслідків.

Яким чином у Криму планують сформувати списки виборців, адже доступ до бази даних виборців Криму ще на початку березня був закритий Центральною виборчою Комісією? Без даних про точну кількість виборців і їх місцезнаходження реалізувати референдум, результати якого могли би відображати реальну ситуацію в Криму, практично неможливо. 

Допоки кримськими вулицями їздять танки і ходять озброєні гранатометами солдати, говорити про вільний вибір кримчан не доводиться. Демократія під дулом автомату – це вже зовсім не демократія.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.