Як демонтували паркан біля Верховної Ради

28 лютого 2014, 12:21
Власник сторінки
журналіст
0
170
Як демонтували паркан біля Верховної Ради

Хто насправді спиляв огорожу під Радою і чому Парубій з болгаркою демонтував паркан

26 лютого «Українська правда» пише: «Голова Верховної Ради Олександр Турчинов дав доручення негайно демонтувати огорожу навколо парламенту.

Про це повідомляється на сайті Ради.

Турчинов дав доручення негайно демонтувати огорожу у середу.
Це рішення прийнято для забезпечення вільного доступу громадян до території, прилеглої до буднику Верховної Ради.

Одразу після цього біля Ради зібрались комунальники та Самооборона, які взялись демонтовувати огорожу.
Секції паркану спилюють великою болгаркою і одразу вантажать».

Я прочитала новину і повірила. Хоча Парубієві дії вже давно перевіряю і зазвичай розчаровуюся. 
Вірила до вчора, поки не познайомилася з активістами. Вчора всі пазли склалися. 

Дві сестрички з Львівської області - художниця Тетяна і Василина Думан стояли на Майдані у вівторок, 25-го лютого, і вирішили, що завтра, тобто 26-го, треба звільнити шлях для народу до Верховної Ради. Геть паркан! Спиляти його! Бо інакше депутати будуть півнями ходити перед народом і взагалі не чути, що ми вимагаємо ЛЮСТРАЦІЇ І ПОКАРИ СИЛОВИКІВ І ЧИНОВНИКІВ.

Про акцію оголосили у «Фейсбук» відразу, як придумали план. Дізнавшись про ідею дівчат, «Свобода» і лідери майдану категорично були проти. До останнього! Дівчатам було наплювати на їх заборони. Самі знайшли підприємця, який газовими різаками розпилює залізо і приїхали з ним на машині з інструментами і балоном під Раду. 

Увага! Побачивши дівчат під радою з професіоналами, думка у депутатів раптово змінилася.
Щоб слава не прийшла до активістів, Турчинов носом відчув запах паленого і дав наказ Парубієві з хлопцями зробити це офіційно на телекамери. 

У Парубія була болгарка і комунальники з машиною. У дівчат – газові різаки, які вмить розпилюють залізо. Парубій похизувався перед журналістами на камери з болгаркою, спилюючи одну частинку. Далі, скориставшись допомогою дівчат-активісток, запросив приєднатися до демонтування паркану професіоналів – з газовими різаками. Паркану не стало. Вчора я вже стояла під головними дверима Ради. Парубій з Турчиновим знову прославилися. Дії активістів перевели під себе, щоб не висувалися. 

Ось що пише Василина Думан у групі «Парканопад під Верховною Радою»: 

«Отже, ми запланували акцію, оприлюднили про неї інформації ввечері 25-го лютого. Зранку дізналися, що ми не єдині, хто хоче той паркан забрати. Були палкі дискусії, варто це робити чи ні. Дзвонили заступнику Парубія - він теж був не у захопленні. Всі казали, що паркан знести треба, але не зараз. Зійшлися на тому, що знесемо тільки одну секцію. Але попередили заступника Парубія, що такі ініціативи самі з'являються і що навіть коли ми це не зробимо, зробить хтось інший. Прийшли на піводинадцяту під ВР. Вийшов Тягнибок, казав, що він категорично проти, аби паркан зносити зараз. З «Самооборони» хлопці говорили, що не дадуть навіть символічно, бо бігають чуваки озброєні і не ясно, що кому в голову може збрести, якщо буде доступ до будівлі. 

Поки ми говорили з Тягнибоком, самооборона почала демонтовувати паркан сама - виявилося, Турчинов швиденько дав розпорядження :). Комунальники мали болгарки, але наш варіант виявився кращим - газові різки. Їх організував киянин пан Павло, що має будівельну фірму. Цими різаками паркан зняли. Відповідальність за його подальшу долю узяв директор комунального підприємства "Маріїнський парк" пан Дмитро. 
Так воно і відбулось».

Робіть висновки. Фанатійте від себе!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.