Коли люстрація перетворюється в полювання на відьом

25 лютого 2014, 17:46
Власник сторінки
0
270
Коли люстрація перетворюється в полювання на відьом

Люстрація - заборона діячам високого рангу, які скомпрометували себе, впродовж певного часу, або пожиттєво, займати посади в державному апараті, балотуватись в представницькі органи, бути суддями.

    На сьогодні в медійному просторі темою номер один є – люстрація. Мало хто знає, що вона означає, але всі хочуть її провести! Таке враження, що менш грішні будуть обирати більш грішних, і після їх вигнання буде всім добре жити.
    Як на мене, ми втомились від непрофесіоналів із заплямованою репутацією у владі. Ми хочемо, щоб міліція була правоохоронним, а не каральним органом, суди судили по правді, а не по грошам. Ми хочемо, щоб на владних посадах були кращі, а не багатші та ті, в кого є зв’язки. Для цього недостатньо вигнати найгірших - потрібно обрати найкращих! Тому я за те, щоб максимальна кількість посад була вибраною. Громада повинна сама обирати головного міліціонера, прокурора, податківця, суддю міста (перелік можна продовжувати). Ці люди повинні щорічно звітувати, і при негативній оцінці негайно йти у відставку.
    Ще декілька днів тому ми приглядались до всіх у пошуках “тітушок”, тепер же будемо приглядатись у пошуках… кого, до речі? Які критерії люстрації? Головне не помилитись тим, хто візьме відповідальність за проведення люстрації.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.