В Держкомтелерадіо проти русифікації новин Одеської ОДТРК

06 лютого 2014, 13:05
Власник сторінки
журналіст
0
194

В Комітеті вважають це порушенням вимог ліцензії та умов держзамовлення, в рамках якого виходять новини обласної телерадіокомпанії.

Директор департаменту телебачення і радіомовлення Держкомтелерадіо Сергій Абрамов висловив різко негативне ставлення до рішення Одеської ОДТРК перевести випуски новин з української на російську. Таку оцінку він дав у телефонній бесіді з автором цих рядків.

Посадовець назвав це порушенням вимог ліцензії, згідно з якою обсяг української мови в ефірі ТРК має дорівнювати 80 %. Окрім того, новини ОДТРК виходять в рамках держзамовлення, умовою якого чітко прописана українська мова.

За словами Абрамова, зараз ситуацію вивчають юристи Комітету. На неї також мають відреагувати і в Нацраді з питань телебачення і радіомовлення України.

Як відомо, керівництво Одеської державної телерадіокомпанії прийняло рішення, що віднині всі інформаційні випуски та інші програми, що випускаються службою новин, виходитимуть виключно російською. Таке сталося вперше за часів назалежності.

Журналісти, які працюють у редакції - проти. Вони хоча й російськомовні в спілкуванні, але вважають, що новини на державній ТРК мають виходити українською.

Гендиректор Одеської ОДТРК Марина Аксьонова мотивувала перехід на російську мову тим, що в Одесі вона визнана регіональною.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.