Оксана Романюк (ІМІ) про виключення Олени Бондаренко з НСЖУ: "Це цікава ідея"

01 лютого 2014, 11:50
Власник сторінки
журналіст
0
213

Така оцінка прозвучала під час чат-конференції на "Телекритиці".

Виконавчий директор Інституту масової інформації Оксана Романюк під час чат-конференції на "Телекритиці" відповіла на моє запитання щодо ініціювання процесу виключення Олени Бондаренко з НСЖУ:

- Чи не вважаєте ви, що діяльність заступника голови Комітету ВР з питань захисту свободи слова та інформації регіоналки Олени Бондаренко, яка проголосувала за диктаторські закони, суперечить Кодексу етики журналіста, а відтак є підставою для виключення її з НСЖУ, дійсним членом якої вона є? Зокрема, в пункті 2 Кодексу йдеться: «Служіння інтересам влади чи засновників, а не суспільства, є порушенням етики журналіста». А останній, 19-й пункт проголошує: «Свідоме порушення норм журналістської етики є абсолютно несумісним з професійною журналістикою, піддається громадському осуду, може бути підставою для позбавлення прес-карти чи членства в професійних та творчих спілках. Розгляд конфліктних ситуацій етичного та професійного характеру здійснює Комісія з журналістської етики». Чи не хочете ви від ІМІ звернутися до Комісії з журналістської етики та НСЖУ з пропозицією розглянути питання про виключення Олени Бондаренко зі Спілки? Або ініціювати збір підписів журналістів та представників громадськості під таким зверненням?

- Цікава ідея, дякую :) Я повністю погоджуюся з тим, що виключення зі спілки чи журналістської організації має бути задіяне як механізм, щоби змусити журналістів дотриматись етичних стандартів. Я думаю, що над цим обов'язково мають подумати колеги з журналістських спілок, і ми їм теж про це нагадаємо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.