Тітушки й беркутня знатимуть, кого битимуть та відстрілюватимуть

28 січня 2014, 20:24
Власник сторінки
журналіст
0
138

Дніпропетровська міліція роздала журналістам спеціальні жилети.

Місцеві бандоохоронці виготовили та роздали всім бажаючим спеціальні жилети - помаранчевого кольору з написом "ПРЕСА" українською та англійською мовами.

"Під час зустрічі 27 січня п.р. керівників регіональних ЗМІ з начальником ГУМВС України в Дніпропетровській області генерал-лейтенантом міліції Віктором Бабенком розглядалося питання безпеки журналістів під час масових заходів. Одним з побажань керівників мас-медіа було забезпечити представників ЗМІ спеціальними жилетами, які б відрізняли останніх серед учасників заходів.

За вказівкою начальника Головного управління оперативно було виготовлено необхідну кількість такого «спецодягу» та вручено всім бажаючим журналістам 28 січня п.р.

Крім цього, було проведено додаткові інструктажі керівників та особового складу міліції, які охороняють громадський порядок під час масових заходів. Їм надані конкретні вказівки по забезпеченню охорони представників ЗМІ та надання їм всебічної допомоги при виконанні журналістських обов’язків", - повідомляють у ВЗГ ГУМВС
України в Дніпропетровській області.

На фото: начальник прес-служби обласної міліції Олексій Щербатов позує із жилетом. Про що в нього не запитай, відповідає за схемою: "дані перевіряються", "ведеться розслідування", "пишіть інформаційний запит". Принаймні, так він відповідав мені з приводу безчинства тітушок під патронатом міліцейських начальників біля будівлі ОДА. Те ж саме казав і коли я запитував про нічний напад спортсменів з клубу "Тайфун" на активістів ЄвроМайдану, що стався 25 листопада на Європейській площі Дніпропетровська.

До речі, ці спецжилети видає міліція, яка припинила кримінальне провадження з приводу побиття дніпропетровського фотокора В'ячеслава Поїздника. Він робив знімки на місці ДТП. Тим, хто спричинив аварію, це не сподобалося і вони його побили. Журналіста повалили на землю і завдали удари ногами. Спочатку міліція ніяк не хотіла визнавати у постраждалому співробітника ЗМІ. Але згодом визнала і відкрила провадження за перешкоджання законній професійній діяльності. Та незабаром справу закрила. Може це тому, що тоді Поїздник не був у спеціальному жилеті?  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.