Імітація контролю від Януковича

27 січня 2014, 14:22
Власник сторінки
0
149
Імітація контролю від Януковича

Владні ротації в той час, поки в Києві горять шини та вибухають світло-шумові гранати, виглядають як спроба зіграти хорошу міну при поганій грі.

У суботу Віктор Янукович звільнив з посади голови КМДА Олександра Попова, який перебуває під слідством за жорстокий розгін Євромайдану 1 грудня і призначив на посаду депутата-регіонала Володимира Макеєнка. Анатолій Голубченко, якого називали найімовірнішим кандидатом на цей пост, вочевидь, здався недостатньо «своїм».

Владні ротації в той час, поки в Києві горять шини та вибухають світло-шумові гранати, виглядають як спроба зіграти хорошу міну при поганій грі. Призначення «вірного» мало би підсилити владну вертикаль та збільшити рівень контролю над ситуацією в Києві. Проте в місті, яке третій місяць стоїть на Майдані, і де є захоплена будівля КМДА, це призначення є лише імітацією контролю.

Призначення Макеєнка, депутата-мільйонера, який все життя пропрацював державним службовцем, свідчить також про небажання влади реально змінювати ситуацію в Києві. Адже керувати столицею, багатомільйонним містом з тисячами проблем, доручають людині без потрібного досвіду. «Вічний» депутат – Макеєнко в парламенті з 1990-го року, – сприймається тимчасовою фігурою, яка грітиме місце для більш досвідченого кандидата. Це означає, що на справжні зміни Києву ще якийсь час чекати не доведеться.

Призначення головою міської адміністрації людини, яка не має ані найменшого господарського досвіду і розуміння специфіки роботи, виглядає також і як повна профанація самої ідеї міського врядування. Замість реальних змін, яких так потребує Київ та його жителі, нам знову пропонують консервування всіх старих проблем.

До призначення головою КМДА Макеєнко очолював регламентний комітет Верховної Ради, в якій вже багато років ніхто не дотримується регламенту. Це за його мовчазної згоди закони «виринають» без попереднього внесення до порядку денного і голосуються пачками без розгляду. Це руками Макеєнка та його комітету Сергія Власенка, захисника Юлії Тимошенко, було позбавлено мандата. Перебіжчик з фракції «Наша Україна», за списком якої був обраний до парламенту в 2002 році, до фракції Партії Регіонів всього через 5 місяців після обрання. Зрештою, підпис Макеєнка стоїть і під скандальним диктаторськими законами Олійника-Колісниченка. Тож очікувати зрушень від такого «одіозного» персонажа не доводиться. Довіру ж людей, які не бояться ні холоду, ні болю, неможливо отримати разом з підписом Януковича.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.