Київраді нагадали про закінчення її повноважень

02 червня 2013, 20:04
Власник сторінки
Общественный деятель
0
227
Київраді нагадали про закінчення її повноважень

За допомогою символічного табло з нулем, учасники акції нагадали київській владі, що саме сьогодні, 2 червня 2013 р. закінчився 5-річний термін повноважень депутатів Київради. Окрім цього, вже більше

Сотні киян, незважаючи на дощ, сьогодні прийшли під КМДА з вимогою провести вибори столичного голови та депутатів Київської міської ради.

У мітингу взяли участь представники політичних партій, громадських рухів та організацій, у тому числі представники громадської організації «Кияни об’єднуємось».
 
За допомогою символічного табло з нулем, учасники акції нагадали київській владі, що саме сьогодні, 2 червня 2013 р. закінчився 5-річний термін повноважень депутатів Київради. Окрім цього, вже більше року столиця не має всенародно обраного мера.
 
А тому, щоб уникнути остаточного колапсу місцевого самоврядування, влада повинна призначити вибори міського голови та депутатів Київради. До часу призначення виборів у Києві, громадські активісти хочуть створити громадянську «Мережу безпеки», що буде виконувати функції органу місцевого самоврядування.
 
За словами організаторів акції, основна мета цієї Мережі – об’єднати киян і не допустити подальшого дерибану Києва нелегітимним органом місцевого самоврядування ще на 2 роки – аж до 2015 р.
 
Столичні ктивісти планують проводити активну інформаційну роботу серед киян для чого вже почали збір підписів за визнання нелегітимним  нинішнього складу Київради.

Учасники заходу закликали киян обмінюватися контактами та створювати ініціативні групи на місцях: мікрорайонах, кварталах, вулицях, будинках, щоб спільними зусиллями припинити розкрадання столичного майна адміністрацією Януковича-Попова та звільнити депутатів із кабінетів, які вони незаконно займають.
 
Нагадаємо, 30 травня Конституційний суд України оприлюднив рішення за яким вибори міського голови Києва та депутатів Київради мають відбутися одночасно з виборами до органів місцевого самоврядування по всій Україні, тобто у жовтні 2015 року.

Громадські активісти переконані, що використовуючи КСУ як політичний інструмент, влада може перенести і дату президентських виборів в Україні.
 
Опозиційні фракції Київради, зокрема «УДАР» та «БЮТ-Батьківщина» не виключають, що їхні депутати не будуть приймати участь у роботі цього органу місцевого самоврядування після закінчення терміну його повноважень. 


alt
Протестувати проти нелегітимної Київради прийшли сотні киян

http://vladimirbondar.kiev.ua/index.php/news/178-kijivradi-nagadali-pro-zakinchennya-jiji-povnovazhen

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Киевсовет,Общество,протест
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.