На осі катастрофи.

18 березня 2013, 05:20
Власник сторінки
0
239

Бортничани та активісти громадських огранізацій протестуватимуть проти загрози прориву Бортницької станції аерації.

Сьогодні, 18 березня в 11.30 відбудеться масова акція протесту жителів Бортнич, активістів Всеукраїнського комітету «НАСТУП» та Всеукраїнського жіночого руху «За вільну Україну» проти загрози екологічної катастрофи  внаслідок прориву дамб БСА.  Мітингувальники мають намір вчергове наголосити про проблему недофінансування станції аерації в Бортничах та вимагатимуть негайного виділення коштів на проведення масштабної реконструкції об’єкту. Мітинг відбудеться на розі вулиць Карла Маркса та Коцюбинського.

На думку пікетників, українські служби добре знають, що робити, коли стається  аварія, але вони абсолютно нічого не роблять  на випередження таких катастроф.

За словами одного із організаторів акції, голови Всеукраїнського комітету «НАСТУП» Руслана Секели «Ситуація на Бортницькій станції аерації – кричуща, тому її реконструкцію не можна відкладати на майбутнє. Сьогодні можновладці не хочуть говорити про  реальні масштаби небезпеки і наслідків, що загрожують життю мільйонів українців. Замість виділення коштів на повне переоснащення станції, нам кидають "кістку", щоб замилити очі та відвернути увагу ЗМІ. Таке відношення до проблеми її абсолютно не вирішує, а навпаки – лише наближає нас до неминучої катастрофи». 

Активісти також мають намір обговорити можливі шляхи впливу на чиновників для вирішення проблеми швидкого виділення коштів на реконструкцію БСА  та наголошують про необхідність максимальної мобілізації киян, зокрема жителів Дарницького району столиці для захисту від потенційної техногенної катастрофи.

Організатори  запрошують до участі в акції журналістів та представників ЗМІ.

Телефони організаторів:

+38 (067) 404-33-28 - Раїса Шматко,

+38 (067) 314-44-05 - Руслан Секела

Прес-служба Всеукраїнського комітету «НАСТУП»


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Бортницька станція аерації
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.