Барикади Євромайдану – на Схід та Південь

16 січня 2014, 10:19
Власник сторінки
Communication group
0
145

Після перемоги київського Євромайдану та демонтажу барикад, не слід їх просто так позбуватись. Їх потрібно в буквальному сенсі транспортувати на Схід та Південь України. На центральних майданах Харков

Після перемоги київського Євромайдану та демонтажу барикад, не слід їх просто так позбуватись. Їх потрібно в буквальному сенсі транспортувати на Схід та Південь України. На центральних майданах Харкова, Донецька, Одеси, Сімферополя повинні постати фрагменти київських барикад. Таким чином після здобуття Києва українська революція здобуватиме міста Півдня та Сходу.

У січні 1649 року Гетьман Богдан Хмельницький на чолі свого війська тріумфально вїхав до Києва через Золоті ворота. Це сталось після переможного рейду козацького війська по всій Україні аж до кордону з Польщею. Тоді йшла війна українського народу за національну та соціальну справедливість. Ця війна була розпочата Хмельницьким як помста за кривду, нанесену йому особисто польською владою, але згодом він зрозумів, що зупинити несправедливість щодо українців можливо лише у власній державі. А ще він, напевно, знав: здобути Україну можна лише після здобуття її міст.

Іншим політичним діячем, який розумів значення міста у національно-визвольному русі українців був Дмитро Донцов. Своє бачення він виклав у політичному трактаті До міст!”. Донцов стверджує, що українці де-факто не володіють власними містами. Село зажди належало українцям, а місто – ні. При цьому автор підкреслює, що саме місто визначає культурний та економічний рівень країни, в містах сконцентровані фінанси та промисловість, університети та академії наук, нарешті місто визначає політичну думку країни. І важко з цим не погодитись.

Сьогодні українці вже володіють частиною своїх міст. Це стосується Західної України, частково Центральної. Проте міста Сходу та Півдня ще не є українськими. Окремо стоїть Київ. Для українців він є не просто столицею, політичним, культурним, фінансово-економічним центром, а чимось більшим – сакральним.

Перемога Євромайдану означатиме остаточне здобуття Києва українцями. Далі – до міст Півдня та Сходу!

Володимир Манько
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.