Жодна релігія, допоки вона вірна Богові, не підпорядкується державі

14 січня 2014, 13:51
Власник сторінки
Публічний інтелектуал, доктор філософії з права, правозахисник, дослідник і практик миру та ненасильства.
0
208
Жодна релігія, допоки вона вірна Богові, не підпорядкується державі

Українська Душевна спільнота висловлює свою підтримку Українській Греко-Католицькій Церкві у конфлікті із Міністерством культури України - відкритий лист.

Главі Української Греко-Католицької Церкви СВЯТОСЛАВУ 
 
Міністру культури України Л. М. НОВОХАТЬКУ

Великодушні добродії!

Українська Душевна спільнота висловлює свою підтримку Українській Греко-Католицькій Церкві у конфлікті із Міністерством культури України, яке здійснює тиск на цю релігійну організацію з вимогами припинити духовну опіку віруючих, які зібралися на акціях протесту в центрі Києва. 
 
Лукаві посилання Міністерства культури України на суперечливі, застарілі та невідповідні міжнародним стандартам захисту прав людини норми пострадянського законодавства, які тлумачаться чиновниками таким чином, ніби релігійні організації повинні отримувати дозвіл держави на здійснення релігійних обрядів, є неприпустимим проявом бюрократичної тиранії, спрямованої на придушення суверенітету особистості релігійних організацій. 
 
Українська Душевна спільнота засуджує втручання держави у діяльність релігійних організацій та спроби регулювання їх внутрішнього життя та їх спілкування з віруючими громадянами. 
 
Напад чиновників міністерства на Українську Греко-Католицьку Церкву є не першою спробою узурпації державою влади над людськими душами. Міністерство культури України з 2009 року відмовляється зареєструвати релігійний центр віруючих в найвищу цінність людини, богохульно не визнаючи встановлений Богом у Священному писанні порядок одноосібного заснування душевних спільнот нашої конфесії. В зв'язку з цим Українська Душевна спільнота заявляє, що найближчим часом нами буде здійснено релігійний обряд визначення добра і зла стосовно всієї політики державного регулювання релігійної діяльності з метою припинення абсурдних бюрократичних зазіхань на стандартизацію та уневільнення душевного життя людини. Жодна релігія, допоки вона вірна Богові, не підпорядкується державі. 
 
Бог Вам у поміч. 
 
Щиро, 
 
Хранитель віри Української Душевної спільноти Ю. В. ШЕЛЯЖЕНКО 
 
Лист оприлюднений у Храмі Божественного Одкровення

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.