Чому розширення ВО “Майдан” є вірним кроком

09 січня 2014, 06:44
Власник сторінки
Communication group
0
219

Вже кілька тижнів можемо спостерігати трансформацію опозиційного сегменту у вигляді створення коаліції під назвою ВО “Майдан”. І такий процес можна лише вітати.

Вже кілька тижнів можемо спостерігати трансформацію опозиційного сегменту у вигляді створення коаліції під назвою ВО “Майдан”. І такий процес можна лише вітати.

Хочу нагадати, що спроба об’єднати опозиційні сили була ще у 2011 році. Тоді це об’єднання носило назву КОД (Комітет опору диктатурі). Проте, чомусь до справжнього єднання усіх опозиціонерів справа так і не дійшла. Об’єднались лише опозиційні сили та політики з найвищими рейтингами. І це була помилка ідеологів КОДу, оскільки менш рейтингові, пішли у парламент іншими коаліціями, отримавши 1-2%.

Більші казали, якщо не взяли в КОД, то й не варто взагалі було йти на вибори, адже ви лише допомогли Партії Регіонів. Менші ж казали, що ми теж партії, і якщо не ходити на вибори, то навіщо нам взагалі існувати. І ті, і ті були праві.

Зараз, після оголошення новини про створення ВО “Майдан” у мене виникла пересторога, що та ж сама історія повториться. Але коли до “Майдану” були доєднані громадські організації, це дало надію, що помилки КОДу-2011 не повторяться.

8 січня до складу Ради ВО “Майдан” офіційно кооптовано Конгрес Українських Націоналістів та Народний Рух України – партії, які стояли біля витоків сучасної незалежності України, партії, які з першого дня на Євромайдані.

Безумовно, об’єднання політичних партій та громадських організацій, які розквартировані на Євромайдані, навколо спільної мети – повалення режиму Януковича, є вірним кроком. Кроком до перемоги.

Володимир Манько
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.