Майдан закликав українців бойкотувати канал "Інтер"

05 січня 2014, 13:58
Власник сторінки
журналіст
0
260

Майдан закликав глядачів не дивитися "Інтер", а рекламодавців - не розміщувати на каналі рекламу.

Майдан закликав глядачів не дивитися "Інтер", а рекламодавців - не розміщувати на каналі рекламу. Також попросив лідерів опозиції, народних депутатів та громадських активістів не давати каналу коментарів. Так протестувальники відреагували на зміни в редакційній політиці, які призвели до замовчування та упередженого висвітлення революційних подій.

Сьогодні на Майдані була проголошена заява ради Всеукраїнського об'єднання "Майдан" із закликом до бойкоту телеканалу "Інтер":

"Ми вдячні журналістам різноманітних видань: від районних газет до центральних телеканалів за неупереджене та всебічне висвітлення подій на ЄвроМайдані. Разом з тим спостерігаємо за стрімким згортанням принципів об'єктивності та свободи слова на одному з найбільших телеканалів України - "Інтер", який все більше стає схожим на рупор Януковича-Азарова УТ1.

Упродовж останніх тижнів редакційна політика цього каналу зазнала катастрофічних змін. Без будь-яких об'єктивних підстав тема Майдану зникла з новин. А якщо і подається, то настільки перекрученою, що немає нічого спільного з реальним станом справ.

Враховуючи певні кадрові зміни, які передували появі цих тенденцій, ми змушені зробити висновок, що це спланована свідома політика адміністрації президента, яка використвує канал "Інтер" у найгірших пропагандистських цілях, намагаючись створити враження ніби в країні все спокійно. А мільйонів українських громадян, які протестують проти влади, просто не існує.

З огляду на це ми закликаємо українців дати адекватну відповідь на намагання влади ошукати власний народ - проголосувати кнопкою на пульті! Ми пропонуємо українцям бойкотувати телеканал "Інтер", не вмикаючи його взагалі. Щоменше переглядів отримує телеканал, тим менше будуть його впливовість і прибутки.

Ми також звертаємося до рекламодавців з проханням не розміщувати свою рекламу на телеканалі, який свідомо бреше і спотворює реальність.

Крім того, просимо лідерів трьох опозиційних фракцій, депутатів та громадських діячів теж оголосити попереджувальний бойкот телеканалу "Інтер" на тиждень. Ми не повинні дати жодного коментарю, жодної новини цьому телеканалу. Допоки його редакційна політика не буде відновлена і не повернеться до загальноприйнятних стандартів об'єктивності, неупередженності та правдивості.

Разом з тим ми з повагою і вдячністю ставимося до тих журналістів "Інтера", які попри спущену згори редакційну політику намагаються доносити глядачам і Україні правду!"

Рада Всеукраїнського об'єднання "Майдан".

Від себе додам, що вважаю "Інтер" цілковито зросійщеним, антиукраїнським, прокремлівським каналом, перегляд якого є нижче рівня громадянської і національної гідності українця. Це один з каналів, який не лише русифікує, а й дебілізує глядача примітивними серіалами та недолугими розважальними програмами.

Дивився там лише "Свободу слова" Шустера, "Велику політику" Кисельова та "Справедливість" Анни Безулик заради можливості почути опозиційних політиків, поспостерігати за дискусією в студії та оцінити ступінь ангажованості телеведучих.

Ну і ще намагався не пропускати футбольні трансляції, в основному за участю національної збірної України. Тому відгукнутися на заклик щодо бойкоту мені буде зовсім не складно.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.