Відкритий лист Федеральному канцлеру ФРН Ангелі Меркель

30 грудня 2013, 06:57
Власник сторінки
0
506
Відкритий лист Федеральному канцлеру ФРН Ангелі Меркель

Лист німецькою мовою надісланий канцлеру ФРН, послу ФРН в Україні та керівнику Ради німців України

Вельмишановна пані Канцлер!

    Дозвольте привітати Вас з Різдвом Христовим та Новим 2014 роком! У цей Різдвяний час звертаюсь до Вас з міста Тернопіль, Україна. Міський голова нашого міста Сергій Надал один з перших вивів громаду на Євромайдан відстоювати краще майбутнє в європейській сім’ї. Об’єднались громадські організації, політичні партії, студентське самоврядування, бізнесмени та прості громадяни, щоб довести владі – ми не хочемо “дружби” з Росією, наш вибір – європейські цінності та європейські стандарти!
    На сьогоднішній день розпочались репресії проти організаторів та учасників Євромайдану в Україні і Тернополі. На допити викликають студентів, депутатів, керівників громадських організацій. Правоохоронні органи активно збирають інформацію проти міського голови Тернополя, заступників та мене, як помічника міського голови, з метою відкрити кримінальні справи. Хоча Президент України спочатку підписав закон про амністію учасників Євромайдану, уже через декілька днів у своєму виступі пригрозив керівникам західноукраїнських міст та наказав правоохоронним органам і Генеральній прокуратурі “передати їм гарячий привіт від мене особисто”.
    Шановна пані Канцлер! Мій дідусь – Олександр Шинке, німець за національністю, провів у Сибіру з родиною 10 років як ворог народу. Мама не змогла поступити у вищий навчальний заклад через свою національність. Ще донедавна членів моєї родини називали “фашистами”. У ті часи моя родина була репресована через національність. Сьогодні ж під репресію ми потрапляємо через європейські погляди. В Україні проживають близько 33 000 осіб німецької національності, які об’єднані в громадські організації. Оскільки метою наших організацій є, окрім збереження національних традицій, ще й популяризація європейських цінностей – ми потенційно стаємо об’єктом репресій та тиску.
    Я не звертаюсь до керівництва країни з проханням відмовитись від репресій, оскільки репресії в диктаторів - це єдиний метод “діалогу” з тими, хто має іншу думку. Звертаюсь до Вас пані Канцлер, як лідера світового масштабу, з проханням закликати світову громаду підтримати український народ та переконати нашого Президента відмовитись від переслідувань учасників Євромайдану.
    Лише за підтримки Європи ми зможемо уникнути репресій з боку власної ж влади та отримати шанс жити у вільній, європейській Україні!

З повагою,

член правління Всеукраїнського
об’єднання “Німецька молодь в Україні”,
помічник міського голови м. Тернополя                  Максим Черкашин
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.