В Україні з'явився свій академік Сахаров

26 грудня 2013, 12:52
Власник сторінки
Народний депутат України, заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка
0
191

Режим Сталіна відзначився зокрема тим, що жорстоко репресував інтелігенцію. Бо люди високоосвічені і прогресивні у своєму мисленні завжди становлять найстрашнішу загрозу для тоталітарного режиму

Людина, інтелект якої вище, ніж у більшості, в будь-якому випадку стає "ломом" і впливає на певну групу населення, хай і у багатьох випадках невелику. Тому, що для цієї групи ця людина стає моральним авторитетом. Таких людей чують. Таким людям вірять. За такими людьми йдуть. 
...Звіряче було побито журналістку Тетяну Чорновіл. Можна по-різному до неї ставитись, але її професіоналізм не викликає сумнівів ні у кого. Про елементарне людське співчуття (тим більше - до тендітної дівчини) - просто мовчу. Для людей, які хоч трохи розумніше мавпи, це співчуття і так річ очевидна. Таня становить загрозу для режиму саме як "лом".
...23 грудня в Харкові було заарештовано доктора історичних наук Олега Однороженка. Це справжній доктор наук, а не "прохвесор" з трьома "ф", як багато депутатів, міністрів та інших чиновників, котрі покупляли дисертації, "підгодували" опонентів на захисті і з радістю розповідають, які ж вони потужні науковці, не пам'ятаючи навіть назву своєї роботи.
Олег Однороженко - геральдист, відомий фахівцям усього світу, автор десятків монографій, багатодітний батько. Заарештували його за вигаданими звинуваченнями, несподівано піднявши сфабриковану справу 2009 року. Звинувачують у тому, що він начебто тоді (4 роки тому!) побив прорегіоналівського псевдоісторика Корнєва.

Коли репресують справжню інтелігенцію - значить: 
1. Режим боїться народного гніву по-справжньому.
2. Режим репресує "ломів", щоб вони не стимулювали громадськість для протидії влади.  

Янукович - це Сталін у постмодерні. Радянський тиран прямо називав тих, слова правди яких боявся - "ворогами народу". Межигірський диктатор намагається нав'язати своїм опонентам тавро "бандитів".
Сталін дуже витончено знищував тих, хто допомагав йому прийти до влади і згодом  стати тираном: Троцького, Менжинського, Ягоду, Калініна, Камєнєва і т.д. Янукович у своїй вайлуватоси прямо показує навіть депутатам від Партії регіонів, що вони для нього - бидло.
У Сталіна не було Межигір'я. Коли начальник його охорони генерал Власик (автор прекрасних мемуарів) споглядав речі, які лишилися після смерті Йосипа Віссаріоновича (кілька кителів, дві пари чобіт, галіфе, шинель...), він не стримався і вигукнув: "Так я богаче Вождя!".
Янукович тонкою конструкцією свого світосприйняття поєднує бажання бути диктатором і елементарну клептоманію. Розкішний дебаркадер на Київському морі - яскравий показник того, що цікавить цю істоту, крім жаги до влади.
Принципів у нього немає. Тому межигірський диктатор правитиме незрівнянно менше. І як КПСС після смерті викинула Сталіна із Мавзолею - так нинішні депутати від ПР викидатимуть Януковича із Межигір'я.
Якщо це не зробимо ми, раніше.     

Андрій Лозовий,
єдиний опозиційний кандидат у 94 окрузі,
Заступник лідера Радикальної партії Олега Ляшка

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.