У США вперше роман українського автора вийшов англійською мовою

20 грудня 2013, 09:59
Власник сторінки
Журналіст
0
348
У США  вперше роман українського автора вийшов англійською мовою

Це книжка про те, як народ повстає проти режиму. Твір дає фундаментальну відповідь, чому український народ не можна поневолити. Американці побачать іншу Україну, без цинічних чиновників і олігархів

 

 Події розвиваються в підкарпатському селі. Спроба опричників комуністичного режиму  знищити хрест на сільській церкві піднімає людей на повстання.

Автор роману політолог і письменник, професор кафедри глобалістики і паблік рилейшнз університету «Україна»  Василь Базів  на українському історичному матеріалі започаткував епічну художньо-філософську трилогію про нову епоху. Гостросюжетний твір демонструє силу духу українського народу, його прагнення до свободи.

Це глибоко філософський твір, написаний у манері сарказму. Чого тільки варта кінцівка:

«Запускай, Данусько, попа. Будемо комуністичного сатану кадилом вимітати. Будемо знову  хреститися, раз таке діло», -- це про наших пристосуванців, які ладні хоч чорту служити, лиш би залишитися при владі й набивати кишені.

У США книжка вийшла у видавництві  «Anaphora Literary Press» . За твердженням  Інституту  літератури НАНУ, ще жодного українського автора американці не видавали англійською мовою. За винятком видань української діаспори.

Василь Базів називає  свій «Хрест»  епічним полотном, що створене за сучасними  світовими канонами. Книга цікава, читається легко, як детектив. 

Цей твір нині дає фундаментальну відповідь,  чому Україна категорично ніколи не буде  з Росію, бо це волелюбний і добрий народ, який хоче бути господарем на своїй землі.

Можливо, завдяки  роману Василя Базіва англомовний світ відкриє для себе іншу Україну, де не тільки корумповані й цинічні чиновники та олігархи, а де ще є простий і щирий народ,  якого ніхто не зміг збороти.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.