Спасибі Києву за Балашова: з промосковського бізнесмен став проєвропейським

05 грудня 2013, 20:28
Власник сторінки
журналіст
0
205

У Дніпропетровську він був зовсім іншим.

Днями бізнесмен Геннадій Балашов прославився в Інтернеті тим, як лаяв проплачених "регіонами" мітингарів. "Рабы долбаные! Стадо! " - кричав він з вікна автівки, знімаючи на відео. "Я - европеец!", - проголошував він.

Хоча в середині дев'яностих у Дніпропетровську, звідки родом, підземні переходи, в яких Балашов влаштовував свої магазини (торговельні ряди, де продавалося все - від ювелірних виробів до батарейок),  називалися "Москва".

Підприємець пояснював: мовляв приїжджає в Дніпропетровськ росіянин і думає, куди йому піти. Аж раптом бачить - "Москва"  і відразу - туди. Балашов завжди був орієнтованим на Росію: ментально, бізнесово, політично. Може з тих пір порозумнішав? Він давно переїхав з Дніпропетровська до Києва. Якщо так, то спасибі столиці.

Я ж вперше зустрівся з Балашовим на першому курсі Дніпропетровського державного  університету  (зараз має статус Національного) у 1993 році. Він прийшов на зустріч зі студентами-політологами. Враження були - найгірші. Не лише в мене, у всіх. Всі від нього плювалися. Він був жахливо огидний. Стояв такий пихатий і повчав: що ви тут, мовляв, навчаєтеся, даремно тільки час втрачаєте, сидячи на лекціях. Ідіть краще до мене пиріжками торгуйте.

На запитання про вищу освіту, Балашов відповів, що в університеті він навчився лише читати і писати. Більше - нічому. Користі від навчання - нуль, освіта - не цінність. Такими були його месиджі. Потім один викладач запитав нас: "ну, чули? Бачили? Зрозуміли, хто перед вами виступав: звичайний скоробагатько, типовий нуворіш, "новий рускій". Не дай Боже вам взяти з нього приклад. Та й не візьмете. Бо ви тут, в університеті, ви - студенти, що здобувають знання. Ви кращі за цього пихатого йолопа".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.