Відставка Азарова могла б реанімувати політичну кар’єру Януковича

04 грудня 2013, 08:48
Власник сторінки
кандидат медичних наук, головний лікар Вінницького онкологічного диспансеру, Голова правління ГО "Асоціація онкологів Поділля"
0
213
Відставка Азарова могла б реанімувати політичну кар’єру Януковича

Що ж, «регіонали» вчора не підтримали відставку уряду Азарова і тим самим зробили величезну ведмежу послугу своєму керманичу - на політичній кар’єрі Януковича поставлений великий хрест

Фракція Партії регіонів разом з купленими комуністами проігнорували волю мільйонів українців, що сьогодні вийшли на вулиці майже всіх міст країни.

Якби Президент Янукович мав політичне чуття і інстинкт самозбереження, він би сприяв тому, аби відправити цей уряд у відставку. Адже окрім неспокійної політичної ситуації на вулицях України, на сьогодні є й інші підстави для звільнення Азарова. Саме під його головуванням країна доведена до економічного відчаю і стоїть на краю фінансової прірви – порожня казна, повністю вичерпано золотовалютні запаси, не виплачується зарплатня бюджетнікам. До того ж саме Азаров несе персональну відповідальність за те, що зараз відбувається у результаті не підписання Асоціації з ЄС. Він мав час, мав необмежені можливості, щоб прорахувати готова наша економіка чи ні, вжити необхідні заходи, але насправді лише згаяв час. І, нарешті, після ганебних подій 30 листопада з боку цієї люди абсолютно не було ніякої реакції у плані персональної відповідальності за злочинні дії свого підлеглого – міністра МВС Захарченка, що в цивілізованих країнах це не припустимо! Отже цей уряд було за що відправити у відставку, але, повторюсь, своїм голосуванням «регіонали» запустили механізм знешкодження для свого  Президента – про політичне майбутнє цієї персони не може й бути мови!  Остання можливість для нього і, на мій погляд, єдиний шанс  зберегти своє обличчя перед народом – особисто звільнити команду Азарова і зняти конфліктну напругу у суспільстві.

Але якщо цього не трапиться, що ж бути далі? Сьогодні Президент повністю усунувся, ігноруючи волю мільйонів українців, тож я впевнений, що кількість людей на Майдані буде тільки збільшуватись. Зараз за моїми особистими спостереженнями на вулицях Києва мітингують не менше п’ятисот тисяч осіб, ще більше їх проводять страйки у своїх містах. І цинічне ігнорування Президентом  цих людей веде лише до більшої ескалації конфлікту, до загострення ситуації у країні. Я відчув, який накал емоцій наразі вирує на Майдані - люди настільки запалені, що зупинятися не будуть. Не думаю, що дійде до силового вирішення конфлікту, але подальша мобілізація людей неминуча. Я впевнений, якщо у Києві збереться ще більша кількість людей, влада не зможе  не зважати на їхню думку і ігнорувати їхні вимоги.    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.