Чому Кличко пропустив «Євромайдан»?

26 листопада 2013, 09:06
Власник сторінки
0
580

Подарунок дружині від гідного політика на день народження доньки

Далеко не всі вірили, що видатному чемпіону з боксу вдасться стати справжнім українським політиком. А що відрізняє українського народного депутата від його зарубіжних колег, наприклад, з Європи, куди ми всі так прагнемо? Будь-який українець відповість без вагань та коливань - брехливість, зрадливість та нехтування законами.

Віталій Кличко на радість всього українського політикуму не зайняв окрему і досі вакантну нішу порядного політика європейського зразка, і тим самим не створив незручності колегам по парламенту. Навпаки, він дуже добре інтегрувався у це середовище, не раз вже довівши своїм шанувальникам, що всі необхідні якості для перебування у Верховній Раді та у великій українській політиці в нього є. Це в черговий раз наочно продемонстрував його «прогул»  «Євромайдану».

«Консультації з європейськими політиками», за словами Віталія та його прес-служби, стали причиною його термінового вильоту в Європу, а потім «злочинна влада», звісно, не дала йому вчасно добратися до київської трибуни. Як ще пояснити причини народу неявку на стотисячний мітинг, на якому приїжджі у столицю з усіх куточків України учасники мріяли побачити наживо уславленого спортсмена?

І цей уславлений спортсмен порахував чомусь, що таке пояснення «проковтнуть», як завжди, «недалекі» українці. Начебто, в європейських політиків нема більш чим зайнятися у неділю, і всі вони звісно з’їдуться на консультації у славне портове місто Гамбург, де саме й перебував під час «Євромайдану» лідер політичної партії УДАР. Але у цьому випадку головне – вміти добре брехати, як то кажуть, не блимнувши оком. Скільки раз тренувався Віталій, не відводячи очей, дивитись перед боєм в очі свого супротивника. А у великій політиці цим супротивником виявився українській народ, якому, як і перед боксерським поєдинком, Віталій збрехав не відводячи очі та не блимаючи ними. А ви кажете бокс завадить політиці?

Справжньою причиною відсутності Віталія на багатолюдному мітингу у Києві став подарунок, який він зробив своїй дружині Наталії на 11-й день народження їх спільної доньки Лізи, який саме був 24 листопада. Точніше, його зробив не сам Віталій, а його «прихильники», намагаючись спрямувати лідера УДАРу на шлях праведний, закликаючи його до відкритості перед суспільством та щирого об’єднання з іншими опозиціонерами, яким останнім часом Віталій себе як раз й протиставляє.

Можна зрозуміти так, що цим «прихильникам» не дуже сподобалось проголошення Віталія себе кандидатом в президенти України та ще й з натяком на те, що саме він і є той єдиний від опозиції. Варто пригадати, дружні поради Віталія іншим кандидатам від опозиції після його демаршу у Верховній Раді не висуватися на виборах 2015 року, щоб йому, вже «висунутому», не заважати.

Так ось, повертаючись до подарунка, потрібно зазначити, що «прихильники», які прагнули зробити Віталія більш відкритим та відвертим політиком, мали неабиякі навички у комп’ютерному хакерстві. Отож вони зламали його електронну почту та оприлюднили його численні фотографії та листи, які, вочевидь, не призначалися для оприлюднення.

Ні, інтимних сцен у фотках не було, хоча, щоправда, кажуть, що частина з них вже зникла з Інтернету. Проте у тих світлинах та листах, що залишилися, можна вгледіти докази існування й інших, окрім дружини Наталії, жінок в житті кандидата у президенти України, як і наявність у нього позашлюбного сина, від якого він, начебто, відмовився.

Така звістка, зрозуміло, не додала радощів на сімейному святі. Заздалегідь планувалось, що Віталій поїде до Гамбургу після «Євромайдану» в неділю, оскільки на п’ятницю-суботу часу, щоб погостити у родині, не залишалося. Нагадаємо, у п’ятницю Кличко піарився на святкуванні річниці «Помаранчевої революції» на Майдані Незалежності у Києві, потім – прямий ефір у Шустера. У суботу – День пам’яті жертв Голодоморів, теж офіційні заходи – треба «світитися», щоб, не дай Боже, Яценюк з Тягнибоком не зайняли весь телеефір. Проте, Наталія Кличко, яка вже встигла ознайомитись з «подарунком», вимагала пояснень, та ревнуючи до позашлюбної дитини, зажадала блудного батька «з поздоровленням» негайно до себе. Кличко думав, як зазвичай, відмахнутися від її дорікань, але політтехнологи порадили «вирішити» всі питання з дружиною до «Євромайдану». Прогнозувалось, що якщо інформація з електронної скриньки політика встигне швидко поширитися, то лідеру УДАРу під час та після мітингу потрібно буде відповідати на незручні питання, відповіді на які, краще було б заздалегідь погодити з Наталею. Тож Кличко у суботу терміново вилетів до Гамбургу з тим, щоб там, замість святкування дитячого дня народження, вже гасити сімейну пожежу.

Як мені стало відомо від одного з близьких друзів Віталія, це вже не перший випадок подружньої зради. Але кожного разу він клянеться дружині, що це більше не повториться. Наталія звісно знає про його спосіб життя та здогадується про існування інших жінок, проте, з огляду на його політичну кар’єру, їй нічого не залишається, як продовжувати бути його офіційною дружиною. Хоча вже неодноразово подружжя підходило до розірвання шлюбу, особливо на початковому етапі політичної кар’єри Віталія, під час першого походу у мери Києва, коли Віталій став на довше залишатися у Києві та почалися «походеньки» з кумом Артуром Палатним. А Наталія тоді ще болісно реагувала на це.

Проте, кожного разу гальмувала процес розлучення мати Віталія, у якій з невісткою склалися неймовірно гарні стосунки. Вмовляння Надії Улянівни Кличко, яка закликала невістку думати про дітей, завжди заспокоювали пориви Наталії та надавали їй терпіння. Тим більше, що свекруха приводила свій власний приклад, за яким їй теж свого часу прийшлося перетерпіти зраду вже покійного чоловіка. Через цю зраду її вже дорослі діти, Віталій та Володимир, навіть кілька років не спілкувалися зі своїм батьком на підтримку матері, навіть після його повернення у сім’ю. Тож Наталя згодилася терпіти заради дітей.

Не відомо, з якими новинами приїхав Віталій цього разу з Гамбургу. Напевно, знову умовив Наталю не розлучатися і не псувати йому кар’єру та майбутнє спільним дітям. Про це ми скоро дізнаємось, коли почуємо коментарі Кличка щодо оприлюднених фотографій та любовного листування.

Але ж необхідно зауважити, що зрада – це завжди зрада. Не думаю, що той, хто зрадив власну жінку та матір трьох своїх дітей, не зрадить свого виборця, соратника або національні інтереси.

Отже, окрім брехливості, така необхідна справжньому українському політику риса, як схильність до зрадництва у нашому чемпіоні теж присутня. Тож залишилося дослідити, чи наявна у ньому третя необхідна якість, які ми визначили на початку, - це ігнорування наших законів і сприймання себе «понад законом». 

Думаю, що у цьому зв’язку потрібно нагадати про те, що Кличко єдина людина в Україні, яка вважає, що може безкарно «витерти ноги» об Конституцію України та, незважаючи на визначений нею ценз осілості для кандидатів у президенти у десять років, заявити про своє балотування у президенти, точно знаючи при цьому, що не відповідає цьому критерію. Тут доречно було б ще згадати, й моральний аспект цієї справи. Віталій, являючись громадянином України (якщо виключити ймовірність чужого громадянства) не сплачує в Україні податки, причому не тільки зі свого бізнесу, але й з особистих доходів як фізичної особи, тим самим визначаючи себе резидентом іншої держави, а не України. Прикладів нехтування українським законом лідером УДАРу в мене особисто вистачить не на одну статтю. Так, він – один з небагатьох народних депутатів, які не відмовилися від незаконних з точки зору депутатського статусу заробітків за межами Верховної Ради.

Якщо Віталій наразі активно закликає до відставки Уряду Азарова у зв’язку з призупиненням євроінтеграції, то слід, напевно,  йому нагадати, що 19 квітня ц.р. в нього вже була можливість звільнити Азарова, проголосувавши за це у парламенті. Натомість, він поїхав у день голосування до Німеччини відпрацьовувати рекламний контракт з пивоварнею «Варштайнер», про що написали німецькі газети. Сам Віталій пояснив свою відсутність «сімейними обставинами». Ось знову яскравий приклад наявності всіх трьох необхідних нардепу якостей. Він зрадив виборця і колег по опозиції, знехтував Законом «Про статус народного депутата України» і збрехав всім навколо.

Але якщо повернутися до подій «Євромайдану», то просто вразило правове невігластво Віталія Кличка та ігнорування законодавчих процедур, які розповсюджуються у рівній мірі на всіх громадян України. На Кличка після перетинання ним державного кордону (коли його чартер з Німеччини приземлився у Кривому Розі) чекала митна перевірка. Виявляється, для V.I.P.-персони це було повною несподіванкою.

«Кривий Ріг» – аеропорт маленький, не розбалуваний ані міжнародними рейсами, ані такими віпами, як Кличко, тим більше посадка була позапланова, бо київські аеропорти не прийняли через туман. До речі, інші причини відмови у посадці в Києві, як-то перепони з боку влади, вважаю більше за надумані, бо всі бачили, що дійсно був туман, а рейс був не регулярний, та й наймання чартеру під конкретну персону не так вже й легко відстежити, тим більш, коли виліт раптовий, як у нашому випадку. 

Так ось, Віталій не став чекати, поки прийде митник для звичайної процедури митного догляду. Потім це було прокоментовано Кличком, що митники не мали права цього робити, бо в нього дипломатичний паспорт. Не буду навіть питати, чому це Кличко літав з’ясовувати стосунки з дружиною не із звичайним закордонним, а з дипломатичним паспортом, який видається народним депутатам для виконання спеціальних закордонних місій. Чи може депутат Кличко й на відпочинок літає з дипломатичним паспортом? Думаю, Міністерство закордонних справ має перевірити правомірність використання депутатами, зокрема Кличком, службового документу цієї установи, а також розтлумачить народним депутатам бажано у письмовому вигляді та під розпис, умови використання дипломатичного паспорту, а також поінформувати про те, що він не звільняє громадян України від митного догляду на нашій території. Чи може мова йшла про німецький дипломатичний паспорт?

Коротше кажучи, не пройшовши митний контроль в аеропорті «Кривий Ріг» «громадянин Кличко В.В. порушив режим пропуску через держкордон відповідно до статті 202 Кодексу про адміністративні правопорушення» - про це повідомила Держприкордонслужба України. Цікаво, чи зміг би він так нахабно проігнорувати вимоги німецьких прикордонників або митників, відмовившись проходити стандартні процедури в аеропорті того ж, наприклад, Гамбургу. Чи там він все ж – більш законослухняний?

Думаю, на цьому найсвіжішому прикладі безкарного порушення закону можна й зупинитися. Отже, як вдалося переконатися, Віталій Кличко відповідає всім вимогам до справжнього українського політика вищого ешелону і вартий нашого вибору.

 І насамкінець, хочеться привести одну цитату з оприлюдненого листа (від 03.02.2013 р.)  дівчини на ім’я Зоряна, якій Віталій Кличко зробив сина та, здається, відмовився від нього. Причому дівчина, виходячи зі змісту її листів, не мала намір підставляти політика та згодилася на будь-які експертизи та ДНК-тести. Кращої характеристики для Віталія годі й шукати (мовою оригіналу):

«А ты оказывается – слабый человек… Да и по-моему, не отвечающий за свои действия… А хочешь управлять городом и людьми… А ты бежишь при малейшей ответственности… Такой большой и сильный человек, а такой слабый…». 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.