Капліна – у міністри енергетики?

13 січня 2014, 14:59
Власник сторінки
0
394

Головне – це імітація гіперактивної діяльності та догоджання олігархам!

Схоже торгівля міністерськими посадами між опозиційними лідерами йде повним ходом. На днях народний депутат Сергій Каплін сповістив у близькому оточенні, що він ймовірно за президентства Кличка стане міністром енергетики.

За словами нардепа, він обговорював нещодавно цю перспективу із заступником голови партії УДАР Віталієм Ковальчуком, який запропонував Капліну очолити у партії паливо-енергетичний напрямок та вступити до відповідного профільного комітету Верховної Ради України. Ковальчук обумовив свою пропозицію тим, що підтримка Віталія Кличка як єдиного кандидата від опозиції на найближчих президентських виборах іншими опозиційними лідерами буде поставлена у залежність до розподілу міністерських портфелів та інших державних постів.

Посада Міністра палива та енергетики становить для УДАРу великий інтерес, і керівництво партії не має наміру поступатися таким «ласим шматком» на користь «партнерів». Проте, серед політиків УДАРу немає авторитетної кандидатури на цю посаду. Тож задум полягає у тому, що за рік до виборів нардеп Каплін очолить цей напрямок у партії, та розпочне активну законотворчу діяльність у профільному комітеті ВР.

За планом дій, розробленим Ковальчуком, під час роботи у комітеті основним завданням Капліна має бути реєстрація якомога більшої кількості законопроектів та інша імітація активної діяльності, як вміє тільки він, Каплін, що дозволить ударівському нардепу набрати бали в особистому заліку претендентів на зазначений міністерський портфель. Законотворча гіперактивність Капліна за цим напрямком дозволить, коли це знадобиться, звинуватити конкурентів від ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» у бездіяльності, пасивності та некомпетентності.

Заступник голови партії УДАР пообіцяв особисто зайнятися «проштовхуванням» кандидатури Капліна на посаду паливного міністра за підтримки Віталія Кличка. Натомість, Сергій Каплін згодився у разі отримання згаданої посади сприяти у позитивному вирішення питань в енергетичній галузі в інтересах особистих друзів Ковальчука, а також спонсорів партії, зокрема олігарха Ігоря Коломойського, який зацікавлений у зростанні власних активів у нафтогазовій галузі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.