Біла Церква вшанувала жертв голодомору.

23 листопада 2013, 23:16
Власник сторінки
редактор
0
212
Біла Церква вшанувала жертв голодомору.

Мер-регіонал визнав голодомор геноцидом, а свободівці після поминальних заходів пішли розважатись у своє арт-кафе

На мітингу-реквієму, присвяченому 80-річниці голодомору в Україні мер міста регіонал Василь Савчук назвав голодомор геноцидом українського народу. 

"Ці люди загинули в результаті геноциду, - наголосив Василь Савчук, - який був організований в тодішній комуністичній імперії з центром в Москві. Саме звідти давалися вказівки щодо нищення українського народу!"

Така позиція мера-регіонала стала несподіванкою для багатьох білоцерківців, адже, всім відомо, що регіонал-президент не визнав голодомор геноцидом. Сьогодні на мітингу-реквієму біля національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні" Віктор Янукович закликав не політизувати голодомор.

Ще однією несподіванкою на жалобних заходах, присвячених вшануванню жертв голодомору-геноциду, стала присутність священників УПЦ Московського патріархату. Протоієрей Михаїл виголосив співчутливу промову про загиблих від голодомору, в кінці якої дещо збився з започаткованої теми і привітав присутніх "зі святом". Щоправда, з яким не уточнив.

У Білій Церкві вшанувати жертв голодомору прийшло кілька сотень небайдужих. У заході взяли участь представники різних політичних партій та організацій, крім "Свободи". 



Свободівці провели окремий мітинг. 

Причини небажання членів ВО "Собода" долучитись до загальноміського заходу лишаються невідомими. Так само невідомо, чи долучились місцеві свободівці до загальнонаціональної акції "Запали свічку пам'яті". Натомість ні для кого не є секретом, що сьогодні в арт-кафе "Старе місто", яке належить очільнику місцевої "Свободи" не відмовились від розважальної програми, сьогодні там рок-концерт з презентацією нового альбому англомовного гурту

В українців жалоба, а в "свободівців" рок-туса
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.