«Українська правда» за євроінтеграцію, але проти українців

22 листопада 2013, 16:15
Власник сторінки
0
510

як Найєм та Притула фальшують факти та блокують коментаторів

Як Найєм та Притула фальшують факти та блокують коментаторів

Сьогодні, 21 листопада, на сайті «Українська правда» (УП) з’явилася провокативна головна стаття із назвою «Віктор Янукович: вбивство мрії»  Мустафи Найєма, метою якої став, по суті заклик до бунту, враховуючи її прикінцевий висновок.

Найєм рідко буває об’єктивним, що зайвий раз демонструється у цій статті. Часто ним використовується прийом змішування правдивих фактів з вигаданими, а також з власними судженнями щодо них, та видавання потім цієї суміші за нові факти. Тобто заради виходу на правильні висновки він вдається до фактичного шулерства, що у поєднанні з менторським тоном викладення інформації, перетворюється на улюблений спосіб виконання заказу західних грантодавців та інших замовників.

Тож спочатку про деякі шулерські штучки, якими скористувався Найєм. Ну по-перше, передавання діалогів депутатів-регіоналів у формі прямої мови, начебто Єфремов, Богословська та інші при ньому обговорювали між собою свої таємні наміри. Дуже смішно уявити собі цю картину. Чи може Найєм, як Мельниченко свого часу, підслуховує та на підтвердження цитат прямої мови має записи. Цікаво було б дізнатися, наприклад, через суд.

Окрім цього, Найєм показує своє володіння найціннішою інформацією щодо намірів лідерів Євросоюзу. Дозволю собі процитувати (мовою оригіналу): «По информации "Украинской правды", европейцы были готовы подписать Соглашение об ассоциации без окончательного решения вопроса о Тимошенко. Последний сигнал, который получила Банковая, гарантировал Януковичу, что для позитивного решения в Вильнюсе достаточно лишь подписать необходимый законопроект и пообещать отпустить экс-премьера уже после саммита». Чи змогла б отримати таку стопроцентну інформацію українська, російська або навіть американська розвідки? Чому Найєм не поділився нею, ну хоча б зі своїм частим замовником - Арсенієм Петровичем? Може це якось вплинуло б на його поведінку, бо ж йому вже несила було прикидатися, як він хоче звільнити Юлю!

Потім, Найєм точно знає, що відбувалось у президента в кабінеті, коли проводилися переговори з єврокомісаром Фюле. Навіть озвучив цифри, які до цього не фігурували, ані в офіційних заявах єврочиновників, ані з вуст українських урядовців. Ну наприклад, щодо виділення після підписання Угоди про Асоціацію з ЄС 2 млрд. євро до кінця року та 3 млрд. у наступному.  При цьому використовується формулювання «Київ міг розраховувати». Навіть без умовності, просто факт. До речі, точно так же Київ міг розраховувати на транш МВФ у 15 млрд. доларів. Ось, наприклад, це шулерське твердження: «Предварительно было обещано, что Вашингтон использует все свое влияние на МВФ, чтобы с Украиной был подписано новое соглашение и предоставлен кредит на сумму 15 млрд долл. США. Помимо прочего в этом соглашении предполагалось смягчить требования МВФ касательно пенсионной реформы и повышения тарифов на газ для населения».

Ну то звісно, такі «щедрі» фінансові вливання повинні були полегшити долю України в умовах економічної блокади Росії, особливо враховуючи те, що фахівцями Кабміну шкода економіці України від фактичного розриву економічної співпраці з РФ та втрати російських ринків оцінюється щонайменше у 160 млрд. доларів.

Чомусь Найєм забув при цьому сказати, що за півгодини до оприлюднення рішення Кабміну щодо призупинення у просуванні до Асоціації на його рідному сайті УП було розміщено новину «Підписання асоціації не гарантує Україні нового кредиту» - МВФ», у якій повідомлялась заява глави Представництва МВФ в Україні Жерома Ваше. Представник МВФ в ній нагадав про рекомендації за підсумками останньої місії щодо забезпечення гнучкого обмінного курсу, зниження фіскального дефіциту, зокрема в результаті підвищення тарифів на газ, і реформування фінансового сектору. Далі цитата Жерома Ваше з УП:

"Немає зв`язку між підписанням Угоди про асоціацію і програмою з МВФ. Я хочу підкреслити, що це неправильні сподівання, які потрібно виключити… Існує необхідність повномасштабної політики реформування. Щодо нашої політики, то ми досить постійні і дивимося крізь призму дисбалансів…Уряд працює над виробленням пропозиції про реформування політики, яка буде відповіддю на ці питання (згідно з рекомендаціями останньої місії – Авт.)".

Отже на момент написання Найємом статті, та ще до відмови Азаровим від інтеграції, вже було чудово відомо, що вимоги МВФ пом’якшені не будуть і від Заходу фінансової підтримки Україна у протистоянні з РФ не дочекається.

Росія загнала нас у безвихідь, а ЄС відмовився допомогти кредитом, щоб пережити блокаду основних експортних галузей. А чи знає матеріально забезпечений завдяки своїй «принциповості» Найєм, скільки людей в останні місяці залишилися без зарплатні, тому що нема куди продавати продукцію. А невдовзі заводи стануть взагалі, і що тоді? Чи може Найєм буде платити допомогу безробітним та пенсії старикам зі своїх гонорарів «у конвертах»?  Чомусь євробюрократи не відгукнулися й не згодилися, наприклад, відкрити свій ринок, для окремих груп наших товарів, які вже давно знаходяться під забороною, квотами або підвищеними митними тарифами у ЕС, бо місцеві підприємства скаржаться своїм урядам на зменшення виручки. Ось така дружба і партнерство.

З цього приводу виникає питання, чи дійсно Європа нас так хотіла та була з нами щирою, коли опікувалась долею однієї бранки та просила для неї «часткового помилування». При цьому доля зубожілого люду, який залишається без роботи та відповідно без зарплат та пенсій через економічний тиск Росії, її так не цікавила.

Може, президент та уряд України запідозрили фарс?

Дійсно, навіщо канцлеру Меркель міняти «свого» Кличка на Тимошенко та ще й робити Януковича головним евроінтегратором України? Наївно вірити, що навіть за всіх виконаних умов та за щирого бажання і влади, і опозиції, хтось з багатьох членів ЄС не сказав би своє "Ні" на Саміті та не «прокотив би» нас з інтеграцією. Нехай це буде навіть не Меркель, а хтось за її вказівкою або на її поважне прохання. Знайдеться чимало додаткових приводів для відмови. І зауважте, ніхто залізно й не гарантував, що мовляв виконаєте наші умови - візьмемо до себе. До останнього часу багато впливових держав-членів ЄС, як Франція та Великобританія, не висловлювали власну позицію щодо достатності виконання тих чи інших вимог для їхнього позитивного голосування. Відчувати себе у дурнях, залишивши країну і без грошей, і без Асоціації, думаю, не хотілося б не тільки Януковичу, але й кожному з нас, українців. І як на мене, Україні не варто погоджуватися на болючі реформи - задарма. Умови фінансової підтримки нашої інтеграції мають бути не гірші, ніж свого часу у поляків.

Так ось, такі аспекти Найємом у розрахунок не беруться, бо йому потрібно підтасувати факти під потрібні висновки, що підбурюють читачів до потрібних замовникам вуличним акціям, плодами яких скористаються наші опозиційні лідери, для яких, нажаль, така причина для призупинення руху до Асоціації, як запобігання зубожінню власного населення – не аргумент.  

До речі, за те, що євроінтеграція накрилася, можна також подякувати конкретно Кличку, Яценюку та Тягнибоку. Потрібно спитати у них, що їх спонукало втрьох напроситися на зустріч з президентом Литви напередодні засідання Ради міністрів ЄС та там просити керівництво ЄС не надавати фінансової підтримки "режиму Януковича". Чи про свій народ вони тоді думали, чи про його європерспективу? Чи може хтось повірить, що кожен з них щиро хотів визволення Тимошенко, всупереч власним політичним інтересам?

Отже, Мустафа Найєм в черговий раз, підтвердив своє реноме замовного журналіста, та крім того, й провокатора-підбурювача.

Насамкінець, хочу звернути увагу на те, що Найєм та головний редактор «Української правди» Олена Притула не виносять критики та інакомислення, а тому дуже часто практикують блокування на своєму сайті акаунтів «особливо небезпечних» коментаторів тобто тих, які можуть аргументовано відреагувати на підтасовки та «заказуху». У своєму блозі «Свобода слова для України по-американські» на Кореспонденті я вже розповідав, як мене «забанили» на УП за мою позицію.

Сьогодні заблокували коментатора Сергія Тищенка, який «не так» коментував згадану вище передову статтю Найєма. Об’єктивності заради приведу нижче окремі його коментарі, які вже видалили з УП, проте деякі з них залишилися у перепостах інших коментаторів:   

 

***

IP: 176.74.217.---

Сергей Тищенко _ 22.11.2013 11:44

Думка автора пройшла скрізь призму доларового гранту. Автор забув, що економіка визначає політику. А урядове рішення з'явилося через кілька годин після того, як було оприлюднено заяву МВФ про те, що Асоціація не допоможе Україні отримати кредит МВФ. Ось і причина. Україна знаходиться в економічній блокаді з боку РФ ключових експортних галузей. Відповідно нема валютних надходжень, нема чим оплачувати покупку енергоносіїв, причому у тієї ж РФ. Близиться крах соціалки. Жодних компенсацій економічних втрат, понесених Україною від тиску РФ, Євросоюз не запропонував. Якщо Янукович і керувався думками про ризик непереобрання 2015 року, то він насамперед думав не про можливість фальшувати, а про те, що робити з закриттям підприємств, зростанням безробіття та діркою у пенсійному фонді. Катастрофічна бідність, яка б у цьому випадку постукала у двері простих роботяг та пенсіонерів, схоже не цікавить, ані наших опозиціонерів, ані заангажованих журналістів!

IP: 176.74.217.---

Сергей Тищенко _ 22.11.2013 12:06

Campecino:
Т.е. иначе говоря ,чекисты попросту переиграли евроботаников и афроамериканца

Эти евробюрократы - жлобы, которые пожалели нам денег (кредит) на элементарную защиту от главного чекиста! А еще нужно сказать спасибо нашим оппозиционерам, который пару недель назад поперлись втроем на встречу с президентом Литвы и упрашивали там, чтобы ЕС денег "режиму Януковича" не давал, и плевать они хотели на закрывающиеся вследствие экономической блокады предприятия, рост безработицы, и дыру в бюджете. Пенсии же платить не будет - Янукович. Решая свои политические вопросы эти политиканы загнали правительство в угол, заставив похерить евроинтеграцию и вернуться в объятия "братского народа"! А теперь они еще хотят, чтобы люди за ними шли на майданы! Ненавижу лицемеров и мародеров!

IP: 176.74.217.---

Сергей Тищенко _ 22.11.2013 12:18

vkmaximus:

Сергей Тищенко:
Думка автора пройшла скрізь призму доларового гранту. Автор забув, що економіка визначає політику. А урядове рішення з'явилося через кілька годин після того, як було оприлюднено заяву МВФ про те, що Асоціація не допоможе Україні отримати кредит МВФ. !

 

Як ти ригівське ч м о вже осточортіло! Вихід із обіймів совка та рос.залежності дійсно б коштував Україні дорого. але у людей з"явилася б перспектива майбутнього, це власне і були б інвестиції у майбутнє. Треба було просто перетерпіти пару років, допоки європейські інвестиції в Україну не набрапли б обертів і країна нарешті почала нормально розвиватися. Нас тягне на дно Раша і такі запроданці, як ти.

Перетерпіти пару років? Пенсії старикам ти б зі своєї кишені платив? Чи нехай подихають? Сам ти ЧМО, бо до українців тобі насправді діла нема. Ти юлебот та обслуговуєш інтереси цих псевдоопозиціонерів, які й вмовили євробюрократів не надавати Україні фінансової підтримки

***

Навмисно залишаю без коментарів зміст видаленого. Хочу лише привернути увагу на те, що Сергію Тищенку було не тільки заблоковано можливість коментувати УП, але й з цієї статті Найєма були «вичищені» всі його коментарі, які користувались популярністю, породжували дискусію. Водночас, інші коментарі, які містять образи, «матерну» лексику, антисемітські та расистські висловлювання, а також заклики до насилля, злочинів тощо залишаються висіти на сайті. Це можна побачити навіть на прикладі згаданої статті.

Отож самі робіть висновки про демократичні стандарти, які впроваджуються редакцією УП під пильним наглядом американських грантодателів та кураторів з ЦРУ, та її трусливими журналістами, які за гроші першими готові наступити свободі слова на горло.    

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.