Київстар – компанія з не європейськими методами ведення бізнесу і обслуговування

22 лютого 2011, 19:11
Власник сторінки
економіст, міжнародні відносини
0
651

З 15 червня 2010 року компанія «Київстар» під брендом Djuice запровадила тарифний план «Бомба».

За даним тарифом усі абоненти можуть дзвонити на номери всіх операторів України усього за 10 коп./хв без плати за з’єднання. Кожного дня абонентам нараховується 100 хвилин для дзвінків на номера «Київстар» і Djuice та 30 хвилин – для дзвінків на номера інших операторів мобільного і фіксованого зв’язку України. Щоденна абонентська плата за таку послугу становила 0,35 грн. Зазначалось, що термін дії тарифу  «Бомба» є необмеженим.

Кожен бажаючий абонент міг змінити свій діючий тариф на тариф «Бомба». Вартість такого переходу становила 10 або 25 гривень, залежно від існуючого тарифного плану.

Тобто, кожен абонент передплаченого зв’язку «Київстар» або Djuice прорахувавши усі можливі плюси та мінуси даного Бомбового пакету міг отримати привабливу для себе Бомбу, при цьому заплативши за таке задоволення. І радісно користуватися прийнятним зв’язком, якби не одне не…..

З першого березня 2011 року компанія «Київстар» в односторонньому порядку радісно поінформувала абонентів «Бомби» про зміни в тарифі. Зокрема,

- підвищено щоденну абонентську плату з 0,35 грн. до 0,50 грн. Раніше djuice анонсував, що абонплата становить 10 грн. в місяць, але то було неправдою, оскільки додатково ще стягувались податки (Пенсійний фонд) і загальна сума виходила більшою. Тепер абонплата на місяць становитиме від 15 до 20 гривень в місяць;

- запровадження похвилинної тарифікації розмов. Гроші за хвилину розмови тепер зніматимуть з першої секунди хвилини. Ця новація взагалі не зрозуміла, крім бажання більше здерти з абонентів. Тож витрати зростуть приблизно на 20 %  з такою тарифікацією;

- вартість SMS за кордон зросте з 1,00 грн. до 1,20 грн. Користуватися такою послугою взагалі не доцільно, оскільки телефонувати і писати за кордон значно вигідніше через skype та інші інтернет месенджери;

- проте, позитивним моментом є щоденне безкоштовне нарахування 5 Мб інтернету. Але, більшості абонентів такий інтернет непотрібний.

Було б зрозумілою така зміна тарифів для нових абонентів Бомби, але змінювати тариф для тих, хто вже користується послугою і первісно не погоджувався на такі зміни, по меньшій мірі аморально і не коректно.  

Коли ж нарешті наші мобільні оператори навчаться вести бізнес цивілізовано, з думкою про споживачів. А не лише думати про те, як би побільше здерти з народу.

Одне дивує, що в цій країні не працюють нормально закони та відповідні служби, такі як Антимонопольний комітет та Державний комітет у справах захисту споживачів. Хоча, мабуть ці органи справно отримують хабарі за свої закриті очі.

Значить, будемо боротися людським осудом…….

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.