Судова реформа в дії! Дітям війни обмежили саме право на звернення до суду!

26 лютого 2011, 17:09
Власник сторінки
народний адвокат, правозахисник
0
662

Посилаючись на значне перевантаження суддів, дітям війни дозволено в день здавати не більше 40-ка позовних заяв. Просто і зрозуміло! Судова реформа від регіоналів в дії!

В Івано-Франківську міський суд, наляканий кількістю позовних заяв від «дітей війни», вирішив встановити «квоти на право звернення до суду» окремим категоріям громадян. Мабуть «пробуксовує» оголошена владою судова реформа, якщо суди почали обмежувати право громадян на судовий захист. А соціальний захист населення для нинішньої влади лише профанація. Насправді ж, проводиться політика обмеження і зменшення захищеності громадян. Права пенсіонерів, яким законодавчо встановлено доплату, грубо порушено в черговий раз.

            Нагадаємо, що згідно законодавства особи, яким присвоєно статус дитини війни мають право на доплату до пенсії в розмірі 30-ти відсотків від мінімальної пенсії. Однак, у 2008 році Кабінет Міністрів «урізав» цю допомогу до 10-ти відсотків. Після звернень до судів «діти війни» в судовому порядку домагаються повної виплати та повернення таких виплат за попередні роки.

            Нова влада пішла дальше: рішенням Конституційного суду від вересня 2010 року дана категорія справ переведена з цивільного судочинства до адміністративного. Таким «законним» методом влада урізала строк, за який можна буде відшкодувати недоплату з 3-х років до 6-ти місяців (через різні строки позовної давності).

            Однак діти війни й надалі звертаються до судів за захистом своїх законних прав на доплату до пенсії.

            Тому цього разу дітей війни вирішили поставити в чергу, встановивши для них персональну кількісну квоту на денну норму зданих заяв до суду. Посилаючись на значне перевантаження судів, дітям війни дозволено в день здавати не більше 40-ка позовних заяв. Просто і зрозуміло! Такого ще не було ні за якої влади. Замість того, щоб покращити умови для людей похилого віку, як це робиться в цивілізованих державах,  судові чиновники вирішили обмежити їх у праві звернення до суду за захистом, грубо порушивши при цьому конституційну норму про безперешкодне звернення до суду. Тепер діти війни вимушені записуватись в чергу, щоб звернутись до суду та чекати своєї «квоти». Покращення життя від Партії Регіонів уже сьогодні в дії?! Докладніше з фото тут:http://eurorukh-if.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=396:2011-02-20-00-45-38&catid=60:2010-10-17-22-52-34&Itemid=50


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.