Електротранспорт виграє по більшості позицій (1 частина)

20 квітня 2011, 04:11
Власник сторінки
відсутня
0
505

Ніколи не любив їздити в маршрутках і на це є свої причини. Відносно висока швидкість руху маршрутки та незадовільний стан доріг створюють неймовірно жахливий рівень комфорту проїзду. Також поїздка в маршрутці не вирізняється особливо високою безпечністю. Поспіх водіїв, що бажають набрати побільше пасажирів, часто є причиною аварійних ситуацій на дорогах. І не варто забувати про негативний вплив продуктів спалення бензину на здоров’я людини, навколишнє середовище і т.д. і т.п..

Все це наштовхує на думку: а чи має маршрутне таксі хоч якісь перспективи розвитку в транспортній інфраструктурі міста? Звичайно, зараз, мабуть, важко знайти заміну настільки поширеним і звичним для нас маршруткам, адже, по суті, в багатьох містах України маршрутки є основним видом транспорту, і не користуватись ними майже неможливо.   

Обираючи між маршруткою і трамваєм чи тролейбусом, завжди надаю перевагу електротранспорту і на це є свої причини. Найголовніша з них це низька ціна за квиток. 0,5-1 грн. економії є перевагою над маршрутками. Звичайно, повільних трамваїв та тролейбусів важко порівняти з високошвидкісними маршрутками, але, наприклад, я готовий вийти з дому якомога раніше заради значної економії. Низька швидкість це значний недолік електротранспорту, тому електротранспорту потрібно орієнтуватися на громадян, які нікуди не поспішають чи мають достатньо власного часу.

Проте електротранспорт виграє в інших позиціях. Важко не згадати його екологічну безпечність. Можливо шляхи, якими виготовлена електроенергія, не є повністю екологічно чистими, але принаймні трамваї та тролейбуси не забруднюють місто. Також електротранспорт є достатньо безпечним та комфортним видом транспорту, що пов’язано з його низькою швидкістю та чітко визначеним лініями електропередач маршрутом руху.

Можливо, хтось зауважить, що електротранспорт є економічно невигідним та нерентабельним видом транспорту, адже нові трамваї та тролейбуси коштують значно більше ніж автобуси та мікроавтобуси, а ціна на проїзд в електротранспорті є нижчою ніж в маршрутному таксі. Але мені здається, що, правильно організувавши роботу підприємств міського електротранспорту, трамваї та тролейбуси будуть здатними приносити дохід.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Трамвай,тролейбус,електротранспорт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.