Вступна кампанія: відчуття до

22 травня 2011, 05:39
Власник сторінки
відсутня
0
487

В цьому році закінчую школу і сподіваюсь продовжити освіту в вищому навчальному закладі. Хочеться поділитися своїми відчуттями до початку вступної кампанії.

Перш за все я відчуваю несправедливість. Неймовірне почуття несправедливості! Це пов’язано з новими умовами вступу для призерів олімпіад та конкурсів МАН. Якщо в попередньому році ці учні мали право на першочерговий вступ, то в 2011 році Міністерство освіти встановило нарахування додаткових балів. Та ще й яких! Я не думаю, що 30, 40 та 50 балів за 3, 2 та 1 місця відповідно є адекватною нагородою для талановитих учнів, що вклали багато сил та часу на підготовку до олімпіади чи МАНу. Не варто забувати, що за підготовчі курси при університеті також можна заробити до 20 балів. Тобто майже прирівнюються учень, що зайняв 3 місце на олімпіаді чи конкурсі МАН, і учень, що відвідував підготовчі курси.

Врахування середнього балу атестата я б також не назвав би надто гарною ідеєю. Ну навіщо при вступі на економічний факультет враховувати оцінку з біології чи хімії? Це ж взагалі абсурд!

Мені здається, що хтось щось неправильно розуміє. Вищі навчальні заклади потрібні для того, щоб виховати професіоналів, працівників високої кваліфікації. І право навчатися в університетах безкоштовно повинні мати найталановитіші, найбільш працелюбні учні. Освічені громадяни є основою будь-якої процвітаючої держави, тому влада повинна бути безпосередньо зацікавленою, щоб вищу освіту здобували саме ті люди, які змогли б покращити становище своєї держави. Але, на жаль, зараз це не так.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: освіта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.