Черновецький остаточно втратив Київ

21 квітня 2011, 10:18
Власник сторінки
Кандидат політичних наук, керуючий партнер Ukrainian Politconsulting Group
0
511

Все, Черновецький втратив останній козир - свого секретаря Київради. Тепер з його заяв про можливу відставку регіонали тільки сміються.


Вчора, 20 квітня, після гучної відставки О.Довгого, депутати Київради обрали нового секретаря Київради - представницю ГАКу, власницю мережі "Епіцентр" Галину Герегу. Це засвідчило про остаточну поразку команди Черновецького Партії регіонів у битві за Київ.

Ставленик регіоналів Олександр Попов отримав недосвідченого секретаря Київради, з яким можна легко домовлятися щодо голосування депутатського корпусу. Також у Київраді почався процес переформатування депутатської більшості, яка б підтримувала ініціативи голови КМДА.

У кулуарах Київради поговорюють, що депутати Блоку Черновецького найближчим часом можуть розбігтися по інших фракціях і таким чином розпорошити політичну силу номінального мера Києва Л.Черновецького.

Та для Черновецького гірше інше - до цього часу він лякав Партію регіонів своєю відставкою, що слугувало гарантією непорушення кримінальних справ проти нього і членів його команди. Адже регіонали страшенно боялися дострокових виборів у Києві.

Тепер, після зміни секретаря Київради, відставка Черновецького для Попова не страшна. Якщо чинний мер все-таки піде на такий крок, це автоматично не буде означати необхідність проведення виборів Київського міського голови.

У такому випадку новообрана Галина Герега виконуватиме функції в.о. мера Києва, а О.Попов тихенько готуватиметься до виборів 2012 року. У свою чергу Верховна Рада, у компетенції якої призначати дострокові вибори, не буде спішити з цим питанням. Регіонали чекатимуть, коли голова КМДА О.Попов наростить м'язи.

Таким чином, для Л.Черновецького і його соратників починаються нелегкі часи. Впливу на владу і ситуацію у столиці вони вже не мають. А за дерибан земель київської громади доведеться відповідати. Хоча, лише в тому разі, якщо вони будуть заважати дерибанити власність уже іншій владі - Партії регіонів...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.