Міліція завадила киянам достукатися до забудовника

17 серпня 2011, 18:49
Власник сторінки
Філолог, журналіст
0
609

На Гончара не виконується рішення Київради про призупинення будівництва

Сьогодні навпроти будівництва по вул. Олеся Гончара 17–23 відбулася прес-конференція під відкритим небом. У ній взяли участь члени громадського руху «Штаб оборони Києва», ініціативи «Кияни проти руйнації міста», активісти ініціативних груп з інших «гарячих точок» столиці. Метою заходу було привернути увагу ЗМІ, громадськості та влади до незаконних дій забудовників.

Незаконність дій ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» на Гончара  підтверджує рішення Київради від 14 липня 2001 року, яке передбачає призупинення здійснення будівництва, реконструкції та ремонту будівель в межах вулиць Ірининської, Рейтарської, О. Гончара, Великої Житомирської, Михайлівської та Михайлівського провулку. Також є припис Прокуратури міста Києва про усунення порушень містобудівного законодавства на цьому об’єкті. Проте, незважаючи на заборони, роботи на буд майданчику тривають.

Після прес-конференції та мітингу активісти спробували вручити згадані документи представникам забудовника. Оскільки ті самі не вийшли до киян, довелося постукати по будівельному паркану. Стукали так довго, що в бляшаній частині огорожі утворилася дірка. Крізь отвір вийшов охоронець, який сказав, що нічого не знає про рішення Київради, будівельні роботи не ведуться, а начальник от-от приїде.

Охорона не пустила громадських активістів та представників ЗМІ подивитися, що ж насправді робиться на будмайданчику. Однак навіть крізь отвір в огорожі вдалося побачити кількох будівельників, які поспішно зникли з поля зору. Коли кияни, пропри спротив охорони, все-таки спробували увійти досередини, їм на перешкоді стала міліція. Захищати забудовників приїхав заступник начальника Шевченківського РУ ГУ МВС України в місті Києві, а з ним – більше десятка правоохоронців.

Представників компанії-забудовника цього дня так і не дочекалися. Тому було вирішено дати їм тиждень на виконання рішення Київради, а якщо його й далі ігноруватимуть, повернутися з більшими силами, щоб таки достукатися до порушників.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.